Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, προκάλεσε σάλο δηλώνοντας ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς αφορά «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία. Η “δοκιμή” για το σε ποια πλευρά βρίσκεστε και αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις gay pride».

«Για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση gay pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση, “είμαστε μαζί σας”, αλλά για να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία», είπε ο Κύριλλος κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος στη Μόσχα, αναφέρει το CNN.

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε στον πόλεμο ως αγώνα “μεταφυσικής σημασίας”, προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», είπε.

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε ο Κύριλλος. «Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος», είπε.


 
Top