Διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ από το 1993 έως το 2011. Η κηδεία της θα γίνει στο Ναύπλιο



Πέθανε η επί σειρά ετών πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνίο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Υπήρξε βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ. για 18 χρόνια καθώς εξελέγη στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Η Έλσα Παπαδημητρίου είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ το 2011 καθώς είχε υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κηδεία της θα γίνει στο Ναύπλιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

«Με αίσθημα θλίψης και οδύνης έμαθα για το δυσάρεστο νέο της απώλειας της φίλης και συντοπίτισσας Βουλευτού Έλσας Παπαδημητρίου. Η Έλσα για εμάς που είχαμε την τιμή να την γνωρίζουμε και να συναναστραφούμε μαζί της θα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ήθους , αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής προσφοράς στον τόπος μας με πίστη στα κοινοβουλευτικά ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές αξίες. Τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό παράδεισο Έλσα» δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
 
Top