Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται  η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς. 

Το δικαστήριο μάλιστα διέκοψε για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη και ο Γιάννης Βλάχος, από την πολιτική αγωγή βρέθηκαν να ανταλάσσουν λόγια και τον πρόεδρο να παρεμβαίνει!

Στη δικαστική αίθουσα υπήρξαν συνεχείς αντεγκλήσεις ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ωστόσο η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδα, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά άμεσα.

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ!

Νωρίτερα, ο Αλ. Κούγιας προχώρησε στο σχολιασμό της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «διεθνή απατεώνα». Έκανε λόγια για κενά και αντιφάσεις του μάρτυρα καταλήγοντας ότι «ο Δ.Λιγναδης έχει μηνύσει τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και έχει ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία της Αθήνας για να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για τη ψευδή κατασκευή του,που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».

Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η εικόνα που επιχειρούσε να αποδώσει για τον εαυτό του ο μάρτυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο βιογραφικό του σημείωμα, είναι αναληθής. «Ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Κούγιας, κάνοντας λόγω για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Να εκτυπωθούν τα ψηφιακά αρχεία
Στην έναρξη της  διαδικασίας ο δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από το σπίτι του αδελφού του Δημ. Λιγνάδη προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις».

Ο Γ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.

Επίσης, ο δικηγόρος προσκόμισε σύμβαση εργασίας του 27χρονου ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών ως σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Σουηδία που έληξε στις 28/02/2022, καθώς και άλλα έγραφα τα οποία φαίνεται να επιβεβαίωναν τα όσα υποστήριξε ο μάρτυρας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του μάρτυρα

Η υπεράσπιση υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώτου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:
Η καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.
Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια.
Ενώ στη μήνυση του έχει ισχυριστεί ότι κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν ΤΑΞΙ διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ΤΑΞΙ (απάντηση Γενικού Γραμματέα ΣΑΤΑ). Στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι αφίχθη μεσάνυχτα και γι’ αυτό δεν υπήρχαν ταξί, ενώ η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο (ειδικά μάλιστα Αύγουστο που υπάρχει συνεχής κίνηση τουριστών!) υπάρχουν ταξί όλο το 24ωρο.
Ο μηνυτής ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι, κατόπιν υπόδειξης του κατηγορουμένου, έφτιαξε στην Αίγυπτο ένα modeling book σε φωτογράφο που τον πήγαν (κατά τα άλλα πολύ συντηρητικοί) γονείς και το έδειξε στον κατηγορούμενο, όταν αφίχθη στην Αθήνα. Πλην όμως από τα μηνύματα στο Facebook που ο ίδιος προσκόμισε, προέκυψε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στις 04.09.2022 ο κατηγορούμενος του έστειλε στο Facebook μία προσφορά για να φτιάξει αυτό το book στην Ελλάδα.
 
Top