Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει στη δημοσιότητα κάθε πληροφορία που διαθέτει σχετικά με τις συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν με ολιγάρχες στην Ανατολική Ευρώπη... 

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Just the News του Real America’s Voice που προβλήθηκε την Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε σε έκθεση της Γερουσίας του 2020 που αποκάλυπτε ότι η Ρωσίδα ολιγάρχης Γιελένα Μπατουρίνα, τότε σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας, παρείχε 3,5 εκατομμύρια δολάρια πριν από μια δεκαετία σε εταιρεία που συνίδρυσε ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και σε αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το γιατί δόθηκαν τα χρήματα.

“Του έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια, οπότε τώρα θα πίστευα ότι ο Πούτιν θα ήξερε την απάντηση σε αυτό. Νομίζω ότι θα πρέπει να τη δώσει στη δημοσιότητα”, δήλωσε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο θέρετρό του Mar O Lago στη Φλόριντα. “Νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε αυτή την απάντηση”.

Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ ερευνά τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπίντεν για πιθανές φορολογικές παραβάσεις, θέματα άσκησης πίεσης σε ξένες χώρες και ξέπλυμα χρήματος. Ο Χάντερ Μπάιντεν αναγνώρισε την έρευνα, αλλά αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει αδίκημα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε επίσης να μάθει περισσότερα για τη σχέση του Χάντερ Μπάιντεν με τον Ουκρανό ολιγάρχη Νικολάι Ζλοτσέφσκι, ιδιοκτήτη της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings, η οποία προσέλαβε τον γόνο του Μπάιντεν το 2014 στο διοικητικό της συμβούλιο και του κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Εκείνη την εποχή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρούσε ότι η Burisma ήταν μια διεφθαρμένη εταιρεία που δωροδοκούσε Ουκρανούς αξιωματούχους και θεωρούσε ότι η σχέση του Χάντερ Μπάιντεν δημιουργούσε την εντύπωση σύγκρουσης συμφερόντων επειδή ο πατέρας του, ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επέβλεπε την πολιτική των ΗΠΑ με την Ουκρανία.

Ένα υπόμνημα που περιήλθε στην κατοχή του Just the News τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους αποκάλυψε επίσης ότι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιηθεί ότι οι συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στη χώρα είχαν υπονομεύσει τις αμερικανικές πολιτικές κατά της διαφθοράς.



“Τώρα, δεν θα πάρετε την απάντηση από την Ουκρανία”, παραπονέθηκε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην παραπομπή του το 2020 για την αναζήτηση της βοήθειας της Ουκρανίας για τη διερεύνηση των επιχειρηματικών συναλλαγών του Μπάιντεν .

Ο Τραμπ είπε ότι προσπάθησε να θέσει το θέμα των συναλλαγών του Χάντερ Μπάιντεν με ολιγάρχες κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020, αλλά τον απέκλεισε ο τότε παρουσιαστής του Fox News Κρις Γουάλας.

“Πώς γίνεται ο δήμαρχος της Μόσχας, η σύζυγός του να έδωσε στην οικογένεια Μπάιντεν τριάμισι εκατομμύρια δολάρια; Νομίζω ότι ο Πούτιν τώρα θα ήταν πρόθυμος να δώσει πιθανώς αυτή την απάντηση”, είπε ο Τραμπ. “Είμαι σίγουρος ότι ξέρει”. Ενώ ενθάρρυνε τον Πούτιν να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία έχει σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας Μπάιντεν, ο Τραμπ κατέστησε επίσης σαφές ότι αντιμετωπίζει τον Πούτιν πιο αυστηρά από τους Δημοκρατικούς, εμποδίζοντας τον αγωγό φυσικού αερίου NordSteam 2 προς την Ευρώπη, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Μόσχα, αναβαθμίζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και ενισχύοντας τα χαλαρά οικονομικά του ΝΑΤΟ.

“Είμαι το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο ΝΑΤΟ, επειδή τους έκανα να πληρώσουν. Έτσι, το ΝΑΤΟ έχει πολλά χρήματα τώρα”, δήλωσε. “Και παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα άλλο, εγώ είμαι αυτός που έφερε το Nord Stream 2 … . Εγώ είμαι αυτός που το μπλόκαρε. Εγώ το τερμάτισα. Δεν θα το έπαιρναν. Αυτός (ο Μπάιντεν) το άνοιξε στη συνέχεια.

“Και μετά λένε, ‘Είναι τόσο καλός με τη Ρωσία’. Εγώ είμαι αυτός που έθεσε τις μεγαλύτερες κυρώσεις στη Ρωσία”, είπε.

Πηγή: Just The News
 
Top