Maria Denaxa
Πόλεμος και Ειρήνη
Μάλλον έχω χαζέψει.
Από τη μια ακούω την ευρωπαϊκή "ορχήστρα", να επαναλαμβάνει... «δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», «δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία», «επιθυμούμε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία», κι απο την άλλη σαν να είναι έτοιμοι απο καιρό!
Σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ,  ανακοίνωσε πως η ΕΕ θα διαθέσει άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ (από τα δυσεύρετα για τους ευρωπαϊκούς λαούς), για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της Ουκρανίας,  ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως είναι επικεφαλής ενός επιτελείου που αποτελείται από 200 στρατιωτικούς αξιωματούχους των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, το οποίο διευθύνεται απο έναν γάλλο ναύαρχο κι έναν ιταλό στρατηγό, που έχουν ως αποστολή την προμήθεια με στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανών.
Και τι εξοπλισμό;
Σύμφωνα με τον Μπορέλ:  πυρομαχικά, καύσιμα για τα άρματα, βαρύ εξοπλισμό, οβίδες, κανόνια, αντιαρματικά όπλα!
Κατά τα άλλα αγαπητοί μου, δεν συμμετέχουμε σε πόλεμο. Ειρηνοποιοί είμαστε κι αντί για αμυντικό εξοπλισμό μοιράζουμε...λουλούδια!
Α ρε Οργουελ, πόσο μα πόσο μπροστά!   
ΥΓ. Την ίδια ώρα ο Πούτιν δεν κάθεται μα σταυρωμένα χέρια. Ήδη σήμερα ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας της χώρας του να προτείνει στρατιωτικές ανακατατάξεις – ενισχύσεις στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
Αυτά
 
Top