Oι σημερινοί 60ρηδες  επαναλαμβάνουμε εμμονικά τα τελευταία 30 χρόνια ότι "τα είδαμε όλα", ότι... ζούμε το "τέλος εποχής" κ.α.  H ατάκα του Χαρίλαου Φλωράκη "Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες" παρέμεινε διαχρονικά ανθεκτική καθώς υπονοούσε τις επερχόμενες συνταρακτικές εξελίξεις που έρχονταν.
Όμως οι νύχτες είχαν "ανεμογκάστρι".  Γιατί οι εποχές δεν τελειώνουν με συνέδρια και διασπάσεις, τελειώνουν (και αρχίζουν) με πολέμους. Και ήρθε η ώρα.
Στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύσσωμο το πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό σύστημα της χώρας ταυτίζεται με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, όπως έκανε πάντα. Τη  Δύση και το ΝΑΤΟ που είναι  και πάλι με το φασισμό, για την ακρίβεια είναι ο φασισμός.
Δυστυχώς σύσσωμη   η μητροπολιτική (ΗΠΑ και ευρωπαϊκή) αριστερά μέσω της δήθεν ουδετερότητας και των ίσων αποστάσεων, πρακτικά  κάνει το ίδιο. Το γεγονός ότι η αριστερά του "Παγκόσμιου Νότου", η αριστερά σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία δεν φαίνεται να παίρνει αυτή την θέση, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Για την ακρίβεια ποτέ δεν απασχόλησε.
Όταν η αριστερά σε περίοδο πολέμων βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας διαλύεται, όπως διαλύθηκε η σοσιαλδημοκρατία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όπως διαλύθηκαν οι τροτσκιστές στον δεύτερο.
Η εικόνα της αριστεράς έξω από την ρωσική πρεσβεία, πριν καταλήξει σε αυτή των ΗΠΑ, θα την στοιχειώνει για πάντα. Πολύ περισσότερο που για 8 ολόκληρα χρόνια απαξίωσε να πολιορκήσει την Ουκρανική, ενώ το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου εξόντωνε 14.000 ανθρώπους στο Ντομπάς.
Ο πόλεμος κατά των Ουκρανοναζί είναι αντιφασιστικός  δεν είναι  ενδο ιμπεριαλιστικός και λοιπές "προφάσεις εν αμαρτίες". Οι σφαίρες πέφτουν βροχή (από το 2014) και στην παρούσα φάση, εκτός από τα ρωσικά στρατεύματα και τις πολιτοφυλακές των ΛΔ που αποσχίσθηκαν, χιλιάδες εθελοντές και "εθελοντές" συρρέουν στην Ουκρανία και από τις δύο πλευρές.
Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν και χαρακτηρίστηκε αντιφασιστικός (άσχετα αν κάποιοι στην Ελλάδα τον "αποχαρακτήρισαν" μετά 60 χρόνια). Νικήσαμε, σώθηκε η ανθρωπότητα από τον φασισμό/ναζισμό, προέκυψε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο.
Στην Ελλάδα, έγινε η εποποιία του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Χωρίς αυτήν είναι αμφίβολο αν εμείς υπήρχαμε σήμερα για να συζητάμε   περί  ανατροπής, κομμουνισμού και ιμπεριαλιστικού πολέμου.
30 χρόνια μετά την πτώση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, τις διασπάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, επιτέλους, οι "γκαστρωμένες νύχτες" ξημέρωσαν!
Βαγγέλης Γονατάς "cubaniagriega"
 
Top