Σύμφωνα με καταγγελίες, η κυβέρνηση φέρεται να παραποιεί ακόμα και επίσημα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βάλει «ΦΩΤΙΑ» στις ελληνορωσικές σχέσεις, σκοπίμως...

Η Λίνα Μενδώνη, καταγγέλλεται ότι παραποίησε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα το κείμενο της Διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να επιβάλει λογοκρισία. Και ότι πρόσθεσε στη Διακήρυξη ανύπαρκτη απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού οι υπουργοί: «Στην Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Όπως επισημαίνει  όμως με ανάρτησή της στο Facebook η τραγουδίστρια της όπερας Μαργαρίτα Συγγενιώτου, «η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Και στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά».






 
Top