Με τα σημερινά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα, είπε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης έσπευσε να επισημάνει ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες τώρα θα συνιστούσε τυχοδιωκτισμό, καθώς, όπως εκτίμησε, θα έμενε η χώρα ακυβέρνητη για δύο μήνες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και στους Χρ. Κούτρα-Γ. Ντσούνο, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε:

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένα φλερτ με αυτή την ιδέα, καθώς σε περιόδους κρίσης ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης. Από την άλλη, με όλο το περιβάλλον που υπάρχει και με τον εκλογικό νόμο, θα ήταν πολύ μεγάλος τυχοδιωκτισμός να μείνει η χώρα δύο μήνες ακυβέρνητη, καθώς με τις πρώτες εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κυβέρνηση».

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Αλλά μπορεί να υπάρξει μια ραγδαία φθορά της κυβέρνησης με την ακρίβεια [...]. Αλλά αυτή τη στιγμή, με βάση τις δημοσκοπήσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο»


 
Top