Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Όταν η τρέλα φτάσει σε αυτό το επίπεδο,
δυστυχώς...

μπορούμε να περιμένουμε οτιδήποτε!

«Υπό το φως των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων...»... στερήθηκαν οι τιμές και διακρίσεις στον Γιούρι Γκαγκάριν... από την "Space Foundation" των ΗΠΑ!

Πως μπορεί κάποιος να μην μιλήσει για αλητεία, για την κατάντια των ανθρωπόμορφων τεράτων που κυβερνούν τις ΗΠΑ, αλλά και για τα δουλικά πολιτικά ανδρείκελα -και στην Ελλάδα- που συνομιλούν και εκθειθάζουν αυτά τα ανθρωποειδή κτήνη του ιμπεριαλισμού... Μητσοτάκης: «Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»... Τσίπρας: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ίδιες ιδέες για τη δημοκρατία και την ελευθερία»...

Πλειοδότησαν οι πολιτικοί μας, λες κι ήταν Αμερικανοί πολίτες, ή πολιτικοί καριέρας των "Δημοκρατικών" του Μπάιντεν, σε μια "εθνική" ενότητα χωρίς προηγούμενο... η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη («Εύχομαι διακαώς να βγει ο Μπάιντεν...»), ο ΣΥΡΙΖΑ της "αριστεράς της εποχής μας" (Nίκη του Μπάιντεν θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα... και Τσίπρας: «η εκλογή του Τζο Μπάιντεν πρέπει και θα γίνει σεβαστή". "Οι εχθροί της δημοκρατίας θα νικηθούν»), ο Γ. Παπανδρέου («Ο Biden θα επαναφέρει την κανονικότητα»... και «Με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια! With Joe Biden and Kamala Harris in the US democratic and progressive values prevailed. Congratulations!»), η Γεννηματά («Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου...») και φυσικά με κάποιες παρατηρήσεις ο Βαρουφάκης («Ο Μπάιντεν νίκησε, ευτυχώς»)... Βλέπε, 12 Γενάρη 2021, σε: Οι επιλογές του Μπάιντεν... σηματοδοτούν τις πολιτικές των ελίτ που τον διόρισαν!

Έχει ανάγκη ο Σοβιετικός πολίτης Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν, που μας άφησε στις 27 Μάρτη του 1968, ο Σοβιετικός κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (12 Απρίλη του 1961), η Ανθρωπότητα... "τιμές και διακρίσεις" από τις λινάτσες του ιμπεριαλισμού;

Μπορούν να λεκιάσουν τον μεγάλο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι (1840-1893), το ιερό τέρας της Ρομαντικής περιόδου, τον Παγκόσμιο Πολιτισμό... οι απαγορεύσεις κάποιας Μενδώνης (ακύρωση μετάδοσης της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων») και κάποιας γνωστής "αριστερής" λινάτσας (Χατζηστεφάνου... Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους!), που με "δημοσιογραφική" ιδιότητα δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίζει από "αριστερά" τους ιμπεριαλιστές;

Η «Λίμνη των Κύκνων» είναι τίτλος παράστασης μπαλέτου σε τέσσερις πράξεις. Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 - 1876!

Που μας οδηγεί αυτή η βαρβαρότητα, η αντιρωσική υστερία κι ευτυχώς μόνον στην "πολιτισμένη" δύση, τη "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια"... όπως αποκαλούν το 4ο Ράιχ και στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία;

Βαρβαρότητα και πολιτισμός...
Στο Μιλάνο, στο περίφημο θέατρο "La Scala" απολύουν τον Ρώσο μαέστρο.

Στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο ακυρώνει το μάθημα για τον Ρώσο συγγραφέα Ντοστογιέφσκι. Εδώ μας οδηγεί η ανοησία προπαγάνδα μίσους: ο κλασικός Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι απαγορεύεται από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου-Bicocca επειδή είναι Ρώσος!

Τα ίδια σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες της αποικίας των ΗΠΑ με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Ένωση"...

sogno europeo

Το 1943 ο Χίτλερ δήλωσε ότι «η αταξία των μικρών εθνών» και «η αναχρονιστική διαίρεση της Ευρώπης σε επιμέρους κράτη» έπρεπε να εκκαθαριστεί. Στόχος του ναζιστικού αγώνα ήταν η δημιουργία μιας Ενωμένης Ευρώπης. 

Για το σκοπό αυτό, μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες έπρεπε να είναι πρόθυμες «Να υποτάξουν τα εθνικά συμφέροντά τους σε εκείνα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας»... δηλώνει ο Walther Funk, Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων του Τρίτου Ράιχ από το 1937 έως το 1945...


Την "απάντηση" δίνει η Νάπολη της Ιταλίας, με μια τοιχογραφία του Jorit Ciro Cerullo, περίφημου καλλιτέχνη του δρόμου: ο Ντοστογιέφσκι στην πρόσοψη της σχολής του Ινστιτούτου Istituto "Augusto Righi".
Η Giovanna Martano, διευθύντρια του Ινστιτούτου,  δηλώνει: «Αισθάνομαι την ευθύνη αυτής της δουλειάς. Είμαστε το αντίθετο του Πανεπιστημίου του Μιλάνο Bicocca. Για εμάς ο πολιτισμός είναι παγκόσμια αξία»
«Γνωρίζω ότι οι Ναπολιτάνοι σήμερα είναι μια μεγάλη φυλή, που αντί να ζει στην έρημο ή στη σαβάνα, όπως οι Τουαρέγκ και οι Μπέγια, ζει στην κοιλιά μιας μεγάλης παραθαλάσσιας πόλης.
Αυτή η φυλή αποφάσισe, ως τέτοια, χωρίς να ευθύνεται για τις δικές της πιθανές αναγκαστικές μεταλλάξεις, να εξαφανιστεί, απορρίπτοντας τη νέα εξουσία, αυτό που λέμε ιστορία ή αλλιώς νεωτερικότητα.
Είναι μια άρνηση που έχει προκύψει από την καρδιά της κοινότητας ενάντια στην οποία δεν υπάρχει τίποτα να γίνει. Όσο είναι εκεί οι αληθινοί Ναπολιτάνοι, θα είναι εκεί, όταν φύγουν, θα υπάρχουν κι άλλοι. Οι Ναπολιτάνοι αποφάσισαν να εξαφανιστούν, παραμένοντας Ναπολιτάνοι μέχρι τον τελευταίο Ναπολιτάνο, δηλαδή ανεπανάληπτοι, ανεπίδεκτοι αλλοιώσεων και άφθαρτοι
»
Πιερ Πάολο Παζολίνι

 
Top