Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«(...) γιατί όποιος την πατρίδα του ξεχάσει
μήτε στα
θεία δεν ομιλεί με σέβας»...
Ούγκο Φώσκολο, Ύμνος στη Ζάκυνθο, 1802

Ορισμένοι παραξενεύτηκαν από τη δήλωση νομιμοφροσύνης του Κατρούγκαλου, ως αρμόδιου τομεάρχη του Συριζα, αναφορικά με το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και τον παλιάτσο πρόεδρο-μαριονέτα Ζελένσκι.

Αρκεί μια ματιά στην "πολιτική καριέρα" του "καθηγητή Κατρούγκαλου", όπως και σε πολλούς Διάττοντες Αστέρες του εγχώριου πολιτικού συστήματος που επιβάλλει το σύστημα κι οι απορίες βρίσκουν εύκολη λύση.

"Κομουνιστής" συνδικαλιστής φοιτητής στη σχολή του, αργότερα δικηγόρος που προσχωρεί στο θαύμα του "εκσυγχρονισμού" και διορίζεται από τον υπουργό εργασίας Ρέππα ως πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος στην "Α.Ε. Επαγγελματικής Κατάρτισης" (19 Μάρτη 2000)... μια διαδρομή, καριέρα στον εκσυγχρονισμό που τον αναδεικνύει "φυσιολογικά" και σε "καθηγητή πανεπιστημίου" όπως πάντα συμβαίνει με τους Διάττοντες Αστέρες του πολιτικού συστήματος.

Το 2010 είναι στην πρώτη γραμμή της "εξέγερσης των αγανακτισμένων", μαζί με άλλους Διάττοντες Αστέρες και καλεί το λαό ν' αντισταθεί με όλα τα μέσα στην αντισυνταγματική βία, προκαλώντας βίαιες επιθέσεις από τα ΜΜΕ για αυτές τις "επαναστατικές" απόψεις του και γίνεται ίνδαλμα σ' όσους σήμερα παραξενεύονται!
"Δικαίως" εκλέγεται ευρωβουλευτής του Συριζα στις λεγόμενες ευρωεκλογές του 2014, αφού εξέφραζε και κραύγαζε τους "Θούριους" για την κατάργηση των μνημονίων, το σκίσιμο τους, τη λαϊκή συνταγματική βία του λαού κι άλλα γνωστά εκείνη την εποχή... κι αμέσως συμπεριλαμβάνεται στους έξι (6) Έλληνες Ευρωβουλευτές που βρίσκονται στη λίστα των «έμπιστων» του Σόρος... "Ρεσάλτο": Και ευρωβουλευτές στα δίκτυα του Σόρος. και ποτέ δεν διάψευσε, διαμαρτυρήθηκε, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για δυσφημιστική χρήση του ονόματός του από τον "φιλάνθρωπο" πολυεκατομμυριούχο, που εύκολα μπορούσε ν' ασκήσει ως "Καθηγητής Πανεπιστημίου", δηλαδή γνώστης της νομικής διαδικασίας. Η πλήρης κι επίσημη λίστα του ιδρύματος Σόρος "Open Society": ΕΔΩ 

Η επόμενη κυβερνητική πολιτική του πλήρως γνωστή και πρόσφατη, ειδικά ως συνεχιστής του άλλου μεγάλου "μύστη" Κοτζιά: Ουκρανία, Συρία, Τουρκία, Κόσοβο, Σκόπια, σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη, αντιρωσική υστερία, ΑΟΖ σε πλήρη αντίθεση με το ενιαίο αμυντικό δόγμα του Ανδρέα Παπανδρέου... και πάει λέγοντας...

Ενδεικτικά η οικοδόμηση του νεοναζιστικού Ουκρανικού καθεστώτος από την "πολιτισμένη" δύση και την αποικία Ελλάδα;

Σ' αυτό το έγκλημα έδωσε το παρόν και το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα με τις κυβερνήσεις του.

Πανηγυρικές οι χειραψίες του Βενιζέλου με τους νεοναζί της Ουκρανίας..

Ο πρώτος επίσημος της Ευρωπαϊκής ένωσης που έδωσε πολιτική κάλυψη στο νεοναζιστικό καθεστώς, ήταν ο υπουργός του Σαμαρά, ο Β. Βενιζέλος, ο πρώτος υπουργός της Ε.Ε. που επισκέφθηκε τη νεοναζιστική χούντα.

Τον Βενιζέλο κατάγγειλε σε σκληρούς τόνους ο Τσίπρας, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ηγέτης της "ριζοσπαστικής αριστεράς". Βρισκόμαστε την περίοδο που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Τσίπρας, επικεφαλής στις ευρωεκλογές της "Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής 'Αριστεράς'", στο  ευρωdebate για Ουκρανία ήταν ρηξικέλευθος, επαναστάτης όπως πάντα ως αντιπολίτευση και διατυμπάνισε: "Δεν αναγνωρίζουμε τη ναζιστική κυβέρνηση!"

Πως να ξεχάσει κάποιος τον Τσίπρα που κραύγαζε σε ολόκληρη την Ευρώπη "Δεν αναγνωρίζουμε τη ναζιστική κυβέρνηση!";

Μόλις ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, όπως έσκισε τα μνημόνια κι όπως έκανε το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, μετατράπηκε σε φονικό όπλο των ιμπεριαλιστών και ο ΟΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένων των κατόπιν εορτής διαφωνούντων, της μετέπειτα ΛαΕ).

Η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά" (sic!), δεν περιορίστηκε στο ρόλο ενός απλού υποστηρικτή του νεοναζιστικού καθεστώτος, αλλά ο υπουργός των εξωτερικών Κοτζιάς ξεπερνάει σε αλληλεγγύη των νεοναζί κάθε φαντασία.

Η σε όλους σήμερα, πλέον γνωστή, μυστική "πατριωτική" αμερικανική διπλωματία Νίκου Κοτζιά (Μακεδονία-Κόσοβο-διμερείς συνομιλίες για ΑΟΖ- Κύπρος "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία", δηλαδή διχοτόμηση, αν λυθεί η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων -τίποτα πιο απλό με έναν "οδικό χάρτη), ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τις Νατοϊκές υπηρεσίες προς το ναζιστικό καθεστώς.
Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή στήριξης του δικτατορικού καθεστώτος που εγκαθίδρυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία, προσφέρει τα νοσοκομεία της για νοσηλεία κι αποκατάσταση των τραυματιών νεοναζί δολοφόνων, όπου σχετική η φωτογραφία από την άφιξή τους στην πατρίδα μας και τη δημοσιοποιεί το υπουργείο των εξωτερικών της ναζιστικής Ουκρανίας για να δείξει τη στήριξη που δέχεται από την "ευρωπαϊκή Ελλάδα". Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερνε τους Φενταγίν της Λευτεριάς και τον Αραφάτ στην Ελλάδα... ο Τσίπρας με τον Κοτζιά μας έφεραν  τους νεοναζί!

Σήμερα το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας έχει διευρύνει τις συμμαχίες του. Την ενίσχυση του έχουν αναλάβει η Τουρκία του Ερντογάν και το Ισραήλ, σε αγαστή συνεργασία. Συνωμοσιολογία;

Για να τελειώνει κι ο μύθος περί αντιπαλότητας Τουρκίας-Ισραήλ, ας δούμε δύο πτήσεις του μεταγωγικού αεροσκάφους (φορτηγό... δηλαδή) Boeing 747 της αεροπορικής εταιρείας Αζερμπαϊτζάν "Silk Way Airlines", στο παρελθόν με ενεργή δραστηριότητα στην προμήθεια όπλων από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Καραμπάχ, πραγματοποίησε δύο πολύ ενδιαφέρουσες πτήσεις:
20 Απρίλη: Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Μπακού.
21 Απρίλη: Μπακού - Κίεβο.

Καμία συγχώρεση στο κομπραδόρικο ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα, με "αριστερό" ή δεξιό περιτύλιγμα, που απλώς αναλαμβάνει ρόλο κυβερνητικής διαχείρισης ξένων συμφερόντων κι εφαρμόζει τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!

 

27 Οκτώβρη 2021: Ποια πατρίδα, φρεγάτες, ΑΟΖ & πράσινα άλογα; Ελληνικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για προσομοίωση επιθέσεων σε Συριακές, Ιρανικές & Ρωσικές δυνάμεις... για υποστήριξη της Τουρκίας!

 

14 Γενάρη 2022: Αλέξης Μητσοτάκης, όπως Κούλης Τσίπρας Νατοϊκοί κι εξοπλισμοί εναντίον της Ρωσίας & δήθεν για την Τουρκία


27 Μάη 2021! Η ντροπή να 'σαι Έλληνας! Ηχηρό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές και... στον Δένδια!

 

«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis" (Ultime lettere di Jacopo Ortis)*, γραμμένο στις 11 Οκτώβρη 1797, στους ηφαιστειογενείς λόφους Euganei, νοτιοδυτικά της Πάντοβα στο Βένετο [Βλέπε, σε: Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται]

 
Top