Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μία ημέρα αφότου ο οικονομικός διευθυντής της είπε ότι δεν θα ήταν «πρακτικό» να αποχωρήσει από τη χώρα.

«Όπως και άλλες διεθνείς τράπεζες και σύμφωνα με τις νομικές ρυθμιστικές υποχρεώσεις μας, βρισκόμαστε στη διαδικασία λήξης της υπόλοιπης επιχείρησής μας στη Ρωσία, ενώ βοηθάμε τους μη Ρώσους πολυεθνικούς πελάτες μας να μειώσουν τις δραστηριότητές τους», ανέφερε ο Ντίλαν Ριντλ, εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας σε email, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία νέα επιχείρηση στη Ρωσία».

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από άποψη ενεργητικού, δήλωσε ότι είχε περικόψει «ουσιαστικά» την έκθεσή της στη Ρωσία από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία που ώθησε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές εταιρείες να μειώσουν την παρουσία τους στη χώρα.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο και υποστηρίζουμε τη γερμανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας μας», είπε ο Ριντλ.

Μιλώντας την Πέμπτη στο CNBC, ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας είπε ότι είναι καθήκον της τράπεζας να φροντίζει τους πελάτες που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

«Είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας. Και έτσι, για πρακτικούς λόγους, αυτή δεν είναι μια επιλογή που είναι διαθέσιμη σε εμάς», είπε ο James von Moltke.

Ο Von Moltke πρόσθεσε ότι η τράπεζα θα ήταν πρόθυμη να επανεξετάσει τη θέση της εάν η πολιτική κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω και οι πελάτες της στη Ρωσία —κυρίως πολυεθνικές— σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

«Φυσικά, θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση και να εξετάσουμε το αποτύπωμά μας στη Ρωσία» πρόσθεσε. «Καθώς αυτή η [παρουσία πελατών] μειώνεται, τόσο θα μειώνεται και η παρουσία μας στη Μόσχα».

Ο Von Moltke πάντως, δεν κατονόμασε κανέναν από τους πελάτες της τράπεζας στη Ρωσία.


 
Top