Ακόμα μία ηχηρή αποχώρηση από το ΜέΡΑ25  

Είχαν προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση της Κωνσταντίνας Αδάμου, οι αποχωρήσεις της πρώτης επιλαχούσας  στην Α' Αθήνας Μαρίας Μποτονάκη, του αναπληρωτή – συντονιστή οργάνωσης στο Ν. Θεσσαλονίκης Λάμπρου Παπαδή, του συντονιστή του ΜέΡΑ25 στην Πάτρα και υποψηφίου βουλευτή, Αριστοτέλη Παναγόπουλου, της Ράνιας Νταλλή, επίσης υποψήφιας στις εθνικές εκλογές του 2019, του πρώην υποψήφιου Γιάννη Γιάντσιου και άλλων στελεχών.

Τώρα ήταν η σειρά της βουλευτή  του κόμματος, Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Α΄ Αθηνών, εκφράζει τη λύπη της για τη μετατροπή του ΜέΡΑ25 «από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών. Δυστυχώς, η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες».

«Το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων η κ. Αδαμοπούλου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της Αγγελικής Αδαμοπούλου:
«Σήμερα υπέβαλα δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25.
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τασούλα
Κοινοποίηση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΜέΡΑ25, κ. Ιωάννη Βαρουφάκη
Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 και να ανεξαρτητοποιηθώ.
Στα πάνω από δυόμισι χρόνια θητείας μου ως βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΜέΡΑ25 θεωρώ ότι απέδειξα περίτρανα την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα, τον δυναμισμό και την ενεργή παρουσία μου εντός και εκτός κοινοβουλίου. Τοποθετήθηκα με σθένος και υπευθυνότητα σε πλήθος συζητήσεων επί νομοσχεδίων ως απλή και ειδική αγορήτρια και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος· συμμετείχα σε πολυάριθμες συνεδριάσεις επιτροπών και υποεπιτροπών· κατέθεσα με τεκμηρίωση σχεδόν 400 ερωτήσεις και αιτήματα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου· αρθρογράφησα εντατικά για την επικαιρότητα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ· στάθηκα απαρασάλευτα δίπλα στους συμπολίτες μου και ανέδειξα τα προβλήματά τους σε επανειλημμένες δημόσιές μου παρεμβάσεις.

Υπηρέτησα πιστά τις θέσεις της σύγχρονης Αριστεράς με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό, προώθησα προτάσεις για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, υπερασπίστηκα το κράτος δικαίου, την ισότητα και τον ανθρωπισμό. Με τον τρόπο αυτό, συνέβαλα με συνέπεια, σοβαρότητα, και αίσθηση καθήκοντος στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του ΜέΡΑ25 και στην ενίσχυση της απήχησης του κόμματος μεταξύ των πολιτών. Τέλος, υπήρξα πάντοτε κόσμια, συναδελφική και συνεργάσιμη, το μόνο δε που “προκάλεσα” όλο αυτό το διάστημα ήταν μια εντελώς προσχηματική και επικοινωνιακή άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, για την οποία η αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης αποκάλυψε το φιάσκο που ενορχήστρωσε η ΝΔ.

Ωστόσο, με μεγάλη μου λύπη και κλιμακούμενη απογοήτευση παρατηρώ ήδη σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και σταδιακά μέχρι σήμερα, το ΜέΡΑ25 να μεταμορφώνεται εσωτερικά από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες. Δεν επιθυμώ για λόγους ευπρέπειας να επεκταθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά και να δώσω τροφή στον διάχυτο μιντιακό κανιβαλισμό της εποχής μας. Πλην όμως, το οφείλω στους συμπολίτες μου να δηλώσω δημοσίως ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα.

Εν ολίγοις, η αλλοτρίωση του ΜέΡΑ25 στον ίδιο του τον ιδεολογικό και ηθικό πυρήνα και η ιδιοκτησιακή λογική της παραγοντικής του ολιγαρχίας με έχουν αποξενώσει εντελώς από καιρό. Ως ανεξάρτητη από σήμερα βουλευτής, εύχομαι το ΜέΡΑ25 να βρει την δύναμη, την ειλικρίνεια, και τον τρόπο να επανέλθει στα αγνά και υψηλά ιδανικά που πριν λίγα χρόνια ένωσαν σε μια γροθιά όσες και όσους από εμάς στηρίξαμε άδολα το όραμα για μια πιο δίκαιη Ελλάδα σε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Τέλος, διαβεβαιώνω όλους -και ιδίως τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους- ότι θα συνεχίσω με την ίδια ένταση το κοινοβουλευτικό μου έργο και την πολιτική μου δράση για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους της πατρίδας μας.

Αθήνα, 8/3/2022
Με εκτίμηση,
Αγγελική Αδαμοπούλου»

Απάντηση Βαρουφάκη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στην επιστολή της κ. Αδαμοπούλου μέσω Twitter, και της ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» στο νέο της κόμμα εν όψει εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, έγραψε:
«Με την συνείδηση ήσυχη, ότι κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγελική Αδαμοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα… τώρα που μύρισαν εκλογές. Την Ημέρα της Γυναίκας εμείς είμαστε στους δρόμους – για τις γυναίκες όχι για τα αξιώματα»
 
Top