Της Ιωάννας Υψηλάντη
"Βομβάρδισαν ψυχιατρείο στην Οδησσό" (Ανταπόκριση)...Το μεγαλύτερο ψέμα της Ουκρανικής και Δυτικής προπαγάνδας, σ΄αυτόν τον πόλεμο, είναι βεβαίως, οι εκκλήσεις για "απελευθέρωση των αμάχων, από τις πολεμικές ζώνες", που κρατούνται εκεί δια της βίας, από Ρώσους και η προπαγάνδα, περί δήθεν "εγκλημάτων πολέμου", που διαπράττει  ο Ρωσικός στρατός σκοτώνοντας γυναικόπαιδα.
Εδώ είναι η διαταγή του Δήμαρχου της Οδησσού, ναζί του τάγματος "Aidar", για την άμυνα της πόλης.
Διατάσσει εξοπλισμό ισχυρών σημείων σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα.
Δηλαδή, αυτό το έγγραφο νομιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία στην Οδησσό ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, αφού πλέον αποτελούν αντιαρματικές θέσεις και θέσεις βολής.
Στην παράγραφο 3 επί λέξει αναφέρεται: "Μην επιτρέπετε την έξοδο άμαχων πολιτών, από ανθρωπιστικούς διαδρόμους". Νομιμοποιεί ουσιαστικά τους κατοίκους της Οδησσού ως ανθρώπινη ασπίδα, πίσω από την οποία οι Ναζί που έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, θα κρύβονται, όπως κάνουν οι συνεργοί τους στη Μαριούπολη και παντού.
Η Ελληνική κυβέρνηση, που δήθεν ενδιαφέρεται, μετά από 8 χρόνια, για τους Ελληνες της Μαριούπολης και της Οδησσού, καλό θα είναι να μην παπαγαλίζει τις κλάψες της Ουκρανίας, για τους "κακούς" Ρώσους" και να καταγγείλει παντού αυτές τις φασιστικές πρακτικές, που κοστίζουν ζωές!
Αν ενδιαφέρεται!

Ουκρανία: "Ανθρωπιστική υποδοχή" Τσιγγάνων, που έφυγαν πρόσφυγες, από το Κίεβο...

 

Ο Ζελένσκι "κτύπησε" πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ!

Κείμενα της Ιωάννας Υψηλάντη: ΕΔΩ


 
Top