Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το ΝΑΤΟ θα πεθάνει όταν ανατείλει ο ρωσικός ήλιος»
Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
...

* Στη φωτογραφία: Ντονμπάς σήμερα... η Ρωσική αναγνώριση μετά την υπερψήφιση στη Δούμα της πρότασης του Κομουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας ¡NO PASARÁN!

Η Ρωσία αναγνώρισε σήμερα το αίμα και τα όπλα που κατάκτησαν το 2014 την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.
Ένας εκρηκτικός Πούτιν! Ιστορική ομιλία, καταπληκτική... "να την πιεις στο ποτήρι"... κι η αναγνώριση των δύο ανεξάρτητων και κυρίαρχων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς!


Στο Ντονμπάς, όπου κυριαρχούν τα αγάλματα του Λένιν, πανηγυρισμοί, πυροτεχνήματα, ο κόσμος στους δρόμους κλαίει με δάκρυα χαράς!
Ο Πούτιν υπέγραψε και τη Συνθήκη Φιλίας κι Αλληλοβοήθειας με τους ηγέτες των δύο λαϊκών δημοκρατιών Πασέτσνικ και Πουσίλιν!
Η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ και κατά συνέπεια η αποικία τους (Ευρωπαϊκή Ένωση), με τις κυβερνήσεις μαριονέτες στις 27 χώρες μέλη του 4ου Ράιχ, όπως κι όλες οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις -με αριστερό ή δεξιό πρόθεμα, δεν έχει καμία σημασία- διαμαρτύρονται!

Πού ήσασταν εκπρόσωποι της "δημοκρατικής" Ελλάδας Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κιναλ, Κιδησο, Βαρουφάκη και σια, όταν μετά το ευρωπαϊκό πραξικόπημα και την εγκαθίδρυση του νεοναζιστικού καθεστώτος, η Ουκρανία βομβάρδισε το Ντονμπάς, δολοφόνησαν με πυρπόληση τα γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό;

Όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά τα τελευταία 8 χρόνια και συνεχίζονταν ως σήμερα δεν ενοχλούσαν τους "δημοκράτες";
Που ήσασταν;

Αν είστε «δημοκράτες», πόσο μάλλον "αριστεροί" σαν τον Τσίπρα και τον ξεδιάντροπο Κατρούγκαλο με τη χθεσινή του Νατοϊκή στράτευση, γιατί δεν ξεσηκωθήκατε ποτέ εναντίον αυτού του χυδαίου πολέμου, της γενοκτονίας αυτά τα 8 χρόνια;

Το που βρισκόταν το "ελληνόφωνο" πολιτικό σύστημα το έχουμε σημειώσει στις 15 Φλεβάρη 2022: Το ΝΑΤΟ έχει δίκιο που προκαλεί τη Ρωσία για 30 χρόνια και χρησιμοποιεί τα ουκρανικά τάγματα των Ναζί!

Ο καλύτερος "ειδικός αναλυτής" για την κρίση στην Ουκρανία κι ειδικότερα για το νεοναζιστικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε με πραξικόπημα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης. Γιατί;

Η ακτιβίστρια της "πολύχρωμης επανάστασης" Inna Shevchenko, είναι συντρόφισσάτου και συμμετείχε τον Ιούνη του 2018 στην ίδρυση του "πανευρωπαϊκού κινήματος" DiEM25 του Βαρουφάκη στο Μιλάνο, σε μια συγκινητική προσπάθεια "δημοκρατίας" του κυρίου Βαρουφάκη να φέρουν την "ευρωπαϊκή άνοιξη".
"Ευρωπαϊκή Άνοιξη", όπως η "Αραβική Άνοιξη"  είναι το "ευρωπαϊκό κίνημα" του κυρίου Βαρουφάκη.
Ανήκει επισήμως στο δίκτυο των οργανώσεων του Σόρος, της Open Society (το ίδρυμα Σόρος που επισήμως χορηγεί και με το εγχείρημα Diem25.official)... Και σημειώναμε τον Φλεβάρη του 2019: ΕΔΩ
Η κυρία Inna Shevchenko είναι επισήμως δεσμευμένη "ακτιβίστρια" «αμφισβήτησης των πατριαρχικών αξιών που εμποτίζουν τις εκβιομηχανισμένες κοινωνίες και τις θρησκείες που καταπιέζουν τις γυναίκες». Στην πραγματικότητα εργάζεται και χρηματοδοτείται ΕΠΙΣΗΜΩΣ από τον Σόρος για την αντικομουνιστική της δράση και τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας και φυσικά υποστηρικτής του ναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία.

Ο 17χρονος Βαντίμ Παπούρα, νεολαίος κομμουνιστής ανάμεσα στα θύματα των Ουκρανών νεοναζί, σύμβολο αγώνα των Ελεύθερων του κόσμου.




«Πολλοί θεωρούν την ΕΣΣΔ ως αυτοκρατορία.
Για εμάς είναι η δική μας Πατρίδα.
Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει μια λογική λύση και
θα οικοδομήσουμε την Πατρίδα που ονειρευόμαστε»
Alexander Zakharchenko
Σημειώναμε πριν 4 χρόνια, το Σεπτέμβρη του 2018: Πού στο διάβολο βρίσκεται αυτή η "αντιφασιστική αριστερά";
 
Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα απειλεί τη Ρωσία, χωρίς ίχνος ντροπής!
Είστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και κυνικοί χαμηλόβαθμοι Νατοϊκοί υπάλληλοι!

Τώρα ξεσηκώνεστε ενάντια στην απόφαση της Ρωσίας, που έστω καθυστερημένα μ' αυτή την ιστορική απόφαση ΣΩΖΕΙ το Ντονμπάς από τον ποταμό του αίματος που έπρεπε να χυθεί μέχρι χθες, εξαιτίας μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπερεθνικής, με επισήμως νεοναζί!
Ξεσηκώνεστε υπέρ πραξικοπηματιών, μαριονέτες της "πολιτισμένης" δύσης, όπως ακριβώς ("αριστεροί" και δεξιοί) ξεσηκώνεστε ακόμη μέχρι σήμερα υπέρ των φονιάδων αποκεφαλιστών, των τρομοκρατών της "αραβικής άνοιξης made in USA" στη μαρτυρική Συρία.
Η Δύση κατέστρεψε την Ουκρανία!
Σήμερα είναι νίκη των λαών και ήττα του ιμπεριαλισμού και των λακέδων του!

«Η άγνοια των λαϊκών μαζών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής
είναι πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής.
Η εξαπάτηση των λαϊκών μαζών εξελίσσεται διεξοδικά
σε σχέση με τις "υποθέσεις"της εξωτερικής πολιτικής.
 Εκατομμύρια αστικές εφημερίδες απλώνουν παντού
το δηλητήριο της εξαπάτησης»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, γνωστός ως Λένιν

Εκ νέου στην πολιτική "μοναξιά" του το ΚΚΕ... Διαφοροποιείται -τρόπος του λέγειν- από τη Νατοϊκή στάση των ΣΥΡΙΖΑ, δεξιάς και σια, αλλά κι από το παγκόσμιο κομουνιστικό κι εργατικό κίνημα, σε πλήρη διάσταση από τα αδελφά του κομμουνιστικά κόμματα, ακόμη και τους Ρώσους κομουνιστές, τα Κομουνιστικά Κόμματα των Λαϊκών Δημοκρατιών  τους οποίους επικαλείται.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αναγνώριση της “ανεξαρτησίας” των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονμπάς, μεταξύ άλλων:
«[...] Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ  στην Ανατολική Ουκρανία, "περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή...»

Σε πλήρη διάσταση, για παράδειγμα, ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του αδελφού του ΚΚΕ Κομουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας:
«Κανείς δεν το λέει, αλλά η αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ρωσικού Ντονμπάς από τον Πούτιν, είναι μια κίνηση για την ειρήνη. 
Τώρα πρέπει να δούμε αν η Ουκρανία, ή μάλλον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοί της θα τολμήσουν να επιτεθούν ευθέως σε μια λωρίδα ρωσικής γης. 
Κάτι που, ωστόσο, σίγουρα θα είχε γίνει αν το καθεστώς των δύο δημοκρατιών ήταν μόνο αυτό της αυτοανακήρυξης.»

Τι συμβαίνει στη λεγόμενη ελληνόφωνη κομουνιστική αριστερά;
"Κίνηση για την ειρήνη" για τους Ιταλούς κομουνιστές και για όλο το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, "περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή" για το ΚΚΕ...
Δηλαδή για το ΚΚΕ θα έπρεπε να συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί, οι σφαγές των κομμουνιστών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς;
Ποια είναι η κομουνιστική "λογική" του ΚΚΕ;
Ποια είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη;

Τι κρίμα, τι κατάντια για το κόμμα που θέλει να είναι "κόμμα της εργατικής τάξης" και δεν εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομουνιστές που για 8 χρόνια παλεύουν για το σοσιαλισμό.
Το "κόμμα ισαποστάκηδων", που βλέπει τις "παρεκκλίσεις" της Κούβας από το σοσιαλισμό, την "αντικομουνιστική" Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, την ουδετερότητα απέναντι στο αδελφό κόμμα της Συρίας, που μαζί με τον πρόεδρο Άσαντ δίνουν το μεγαλύτερο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της εποχής μας κ.α.π.
 
* Θα επανέλθουμε σ' αυτό το ζήτημα με ισχυρές καταγγελίες της πολιτικής του στο Ουκρανικό, από τα αδελφά του κόμματα στην Ευρώπη, που για πρώτη φορά μιλούν κι ασκούν δημόσια κριτική για τη στάση του: «...το ΚΚΕ, αλλά και διάφορες τροτσκιστικές ομάδες... κι όσοι υποστηρίζουν τη λογική του "ναι μεν, αλλά" και των ίσων αποστάσεων μεταξύ πραγματικού και υποθετικού ιμπεριαλισμού, δεν είναι παρά χρήσιμοι λειτουργικοί ηλίθιοι για τον πραγματικό εχθρό»

** Σημειώνουμε ορισμένες παρεμβάσεις της Ιωάννας Υψηλάντη στο ζήτημα, πέρα κι έξω από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία κι εξίζουν της προσοχής μας:






«Η εποχή που σχετίζεται με την οικοδόμηση
μιας κεντρικής παγκόσμιας τάξης έχει τελειώσει
»
Βλαδίμηρος Πούτιν,
Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
 
Top