Ο Εμίρ Κουστουρίτσα συνέκρινε την υπονομευτική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.  

Ο γνωστός Σέρβος σκηνοθέτης, Εμίρ Κουστουρίτσα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής, ανέφερε στη συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Σύμφωνα με τον Κουστουρίτσα, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσφατα την πρόταση να γίνει γενικός σκηνοθέτης του θεάτρου του ρωσικού Στρατού στη Μόσχα, η μη επέμβαση της Ρωσίας στην κατάσταση στο Ντονμπάς θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες.

«Με το Ντονμπάς, θα μπορούσε να γίνει αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Κροατία: Γενοκτονία και αφανισμό ανθρώπων. Έδιωξαν χιλιάδες Σέρβους από την Κροατία. Εάν δεν είχατε κάνει αυτό που κάνατε χθες, τότε οι Ουκρανοί μαχητές, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα έκαναν τα ίδια που έκαναν στη Γιουγκοσλαβία» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Ο Κουστουρίτσα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση πολιτικών πραξικοπημάτων, ένα από τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε χώρα στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βιομηχανία και η τεράστια επιρροή της στην οικονομία και την πολιτική των ΗΠΑ αναγκάζουν τη χώρα να ξεκινάει τον έναν πόλεμο μετά τον άλλο.

«Μας βομβάρδισαν. Χωρίς πόλεμο δεν έχουν βιομηχανία, δεν έχουν καμία πρόοδο. Η Ρωσία δεν βομβάρδισε το Κίεβο, δεν βομβάρδισε κανέναν. Η Ρωσία πολέμησε τους Γερμανούς δύο φορές. Και οι Αγγλοσάξονες έβγαλαν χρήματα από αυτούς τους πολέμους. Ο πόλεμος για την Αμερική είναι σαν το νερό για έναν διψασμένο. Δεν ζει χωρίς πόλεμο» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε με διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, δηλώνοντας ότι θεωρεί απαραίτητη την άμεση αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, επειδή «αυτοί που μπήκαν στον δρόμο της αιματοχυσίας, της βίας, της ανομίας δεν αναγνώρισαν ούτε αναγνωρίζουν οποιαδήποτε άλλη απόφαση για το Ντονμπάς εκτός της στρατιωτικής». Αμέσως μετά ο αρχηγός του κράτους υπέγραψε τα σχετικά διατάγματα.
Πηγή: sputniknews
 
Top