Το GoFundMe λέει ότι δεν θα δώσει πλέον τα 10 εκατομμύρια δολάρια C$ (8 εκατομμύρια δολάρια USD) που συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη των φορτηγατζήδων που διαμαρτύρονται για τις εντολές COVID-19 στους διοργανωτές, λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με τους διοργανωτές για να στείλει τα χρήματα σε «καθιερωμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν επαληθευτεί από το GoFundMe».

«Για να διασφαλίσουμε ότι το GoFundMe παραμένει μια αξιόπιστη πλατφόρμα, συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια λεπτομερή, πραγματική κατανόηση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα επί τόπου», ανέφερε η πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων σε δήλωσή της στις 4 Φεβρουαρίου.

«Μετά από εξέταση των σχετικών γεγονότων και πολλαπλές συζητήσεις με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και τους αξιωματούχους της πόλης, αυτός ο έρανος παραβιάζει πλέον τους Όρους Υπηρεσίας μας (όρος 8, ο οποίος απαγορεύει την προώθηση της βίας και της παρενόχλησης) και έχει αφαιρεθεί από την πλατφόρμα».

Το GoFundMe πρόσθεσε ότι έχει «στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές ότι η προηγουμένως ειρηνική διαδήλωση έχει μετατραπεί σε κατάληψη, με αναφορές της αστυνομίας για βία και άλλες παράνομες δραστηριότητες».

Ο Τζον Κάρπεϊ, πρόεδρος του Κέντρου Δικαιοσύνης για τις Συνταγματικές Ελευθερίες (JCCF), το οποίο παρέχει νομική εκπροσώπηση στους διοργανωτές, δήλωσε στην Epoch Times ότι η σύνδεση των διαδηλωτών με βίαιες ή παράνομες δραστηριότητες είναι αβάσιμη.

«Θα ήθελα να δω τι στοιχεία υπάρχουν», δήλωσε ο Κάρπεϊ. «Αυτό είναι πολιτική διαστρέβλωση».

Ο Κάρπεϊ δήλωσε ότι οι διοργανωτές έχουν υποστηρίξει ότι οι διαμαρτυρίες είναι ειρηνικές.

«Είναι συνταγματική ελευθερία να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά», δήλωσε ο Κάρπεϊ.

Είπε επίσης ότι κατάλαβε από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί ότι ο κόσμος μπορεί να κινείται ελεύθερα στην Οτάβα και για παράδειγμα σε μια πρόσφατη περίπτωση ένα όχημα έκτακτης ανάγκης ήταν σε θέση να «τρέξει γρήγορα στους δρόμους επειδή τα φορτηγά ήταν παρκαρισμένα σε τάξη στο πλάι».

«Δεν παρεμποδίζουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην Οτάβα και είναι προσηλωμένοι στην ειρήνη και τη μη βία», δήλωσε.

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο GoFundMe για σχόλια, αλλά δεν έλαβε αμέσως απάντηση.

Το GoFundMe είχε νωρίτερα παγώσει την ανάληψη των χρημάτων, καθώς προέβη σε επανεξέταση «για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με τους όρους παροχής υπηρεσιών μας και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς».

Ο Κιθ Γουίλσον, δικηγόρος του JCCF που εκπροσωπεί τους διοργανωτές, είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου στις 3 Φεβρουαρίου ότι το GoFundMe «βομβαρδίστηκε με μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες εκστρατείες για να προσπαθήσει να κλείσει [ο έρανος]».

Η αστυνομία της Οτάβα έχει προβεί σε μερικές συλλήψεις, ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στην Οτάβα. Την 1η Φεβρουαρίου, η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβας ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε έναν άνδρα για ζημιές κάτω των 5.000 δολαρίων και σε έναν άλλο άνδρα για μεταφορά όπλου σε συγκέντρωση. Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε άλλον έναν άνδρα από το Κεμπέκ ενώ βρισκόταν στην Οτάβα στις 2 Φεβρουαρίου σε σχέση με «απειλές και σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

«Έχω πολύ αξιόπιστες πληροφορίες ότι άνθρωποι από το κίνημα δεν είχαν σχέση και ότι τα αδικήματα που σχετίζονται με υλικές ζημιές, και μόνο μια επίθεση σήμερα το πρωί, που διαπράχθηκαν από ταραξίες, υπήρχαν μάρτυρες και καταγγέλθηκαν από έναν φορτηγατζή και έναν από τους εθελοντές υπαλλήλους ασφαλείας μας, τα οποία καταγγέλθηκαν στην αστυνομία και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομική υπηρεσία της Οτάβας», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπούλφορντ, πρώην αξιωματικός της RCMP που εργάστηκε ως ελεύθερος σκοπευτής για την προστασία του πρωθυπουργού και τώρα βοηθά τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, στη συνέντευξη Τύπου της 3ης Φεβρουαρίου.

Το GoFundMe είχε επιτρέψει νωρίτερα την ανάληψη 1 εκατομμυρίου δολαρίων C$ από τους διοργανωτές για να χρησιμοποιηθούν για έξοδα όπως καύσιμα και τρόφιμα για τους διαδηλωτές. Η πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων ανέφερε στην ανακοίνωσή της στις 4 Φεβρουαρίου ότι οι δωρητές μπορούν να υποβάλουν αίτημα για πλήρη επιστροφή της δωρεάς τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Η διαδήλωση του κομβόι των φορτηγατζήδων ξεκίνησε αρχικά ως διαμαρτυρία κατά της απαίτησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά να έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, αλλά μετετράπη σε ένα μεγάλο κίνημα, καθώς πολλοί σε ολόκληρο τον Καναδά που αντιτίθενται σε διάφορες εντολές και περιορισμούς του COVID-19 συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Το κομβόι συγκεντρώθηκε στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου και πολλοί διαδηλωτές παρέμειναν στην πόλη, σταθμεύοντας τα φορτηγά και τα οχήματά τους δίπλα στο Parliament Hill.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα της χώρας μέχρι η κυβέρνηση να καταργήσει τις εντολές COVID-19.

Οι διοργανωτές έχουν πλέον δημιουργήσει έναν εναλλακτικό ιστότοπο δωρεών στο GiveSendGo, ο οποίος, όπως λένε, θα διασφαλίσει ότι τα χρήματα θα φτάσουν στους διαδηλωτές. Ο ιστότοπος δωρεών είχε συγκεντρώσει πάνω από 175.000 δολάρια μέσα σε λίγες ώρες μετά τη δημιουργία του.

Πηγή: theepochtimes.gr


 
Top