Τα χειρότερα για τον Σάκη Παπαδόπουλο αποσόβησε η διευκρινιστική δήλωση εντός Βουλής και η γραπτή ανακοίνωση για τη Novartis όπως του ζητήθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη... 

Με τη διαγραφή φλέρταρε χθες  ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος καθώς η παρέμβασή του για τη Novartis στη Βουλή προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου καθώς ήταν όχι απλώς εκτός γραμμής, αλλά αποτέλεσε την τέλεια τρικλοποδιά στον Αλέξη Τσίπρα που έχει καταγγείλει πολλάκις τη ΝΔ και το Μαξίμου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα.

Τους άφησε άφωνους
Τα χειρότερα για τον Σάκη Παπαδόπουλο αποσόβησε η διευκρινιστική δήλωση που έκανε εντός Βουλής και η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε όπως του ζητήθηκε από την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και του μετέφερε το δυσμενές κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του και την αποφαστικότητα της Κουμουνδούρου να τον διαγράψει αν δεν ανασκευάσει τα όσα είχε πει νωρίτερα σε πλήρη σύγκρουση με την κεντρική κομματική γραμμή.

Στην πραγματικότητα η αρχική τοποθέτηση του Σάκη Παπαδόπουλου που κάλεσε την Κουμουνδούρου να αποδεχτεί το πόρισμα για την αρχειοθέτηση του φακέλου του Άδωνι Γεωργιάδη, οι αναφορές του για το ότι δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για κανέναν από τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα καθώς και η ευχή του να αθωωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησαν άπαντες άφωνους εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν η Novartis είχε μετατραπεί σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αποκορύφωμα το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, ο οποίος είχε την πλήρη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος επίσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο και γενικώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε την αρχιοθέτηση του φακέλου Γεωργιάδη ως όπλο στη φαρέτρα του για να πλήξει ηθικά τη ΝΔ.

Αμφισβήτησε τη γραμμή της μετωπικής αντιπαράθεσης
Σε αυτό το κλίμα ήρθε η τοποθέτηση του Σάκη Παπαδόπουλου ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε στην πράξη τη γραμμή της μετωπικής αντιπαράθεσης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του σκανδάλου αυτού.

Η αναδίπλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά απαίτηση της Κουμουνδούρου απλώς επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αρχική τοποθέτηση – βόμβα του Σάκη Παπαδόπουλου και έγινε σημαία για το ΚΙΝΑΛ και την κυβέρνηση με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να υποστηρίζει ότι από τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου επιβεβαιώνεται η σκευωρία για την εξόντωση των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επισημαίνει ότι έρχετια σε πλήρη αντίθεση όσα έχει εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος κατά καιρούς έχει διαφοροποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος βουλευτής που διαγράφει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ούτε δύο μηνών. 


 
Top