Λάβρος εμφανίστηκε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, καταγγέλλοντας την παράνοια των υποχρεωτικοτήτων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Άλλη μια ηχηρή παρέμβαση που ταράζει τα βαλτώδη νερά της σημερινής απολυταρχικής παράνοιας, έκανε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κλήθηκε στο  Ανατρεπτικό Δελτίο να σχολιάσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο κ. Κούβελας σκιαγράφησε τη σχιζοφρένεια που επικρατεί στις κυβερνητικές επιλογές λέγοντας:

«Αυτά τα μέτρα δεν θα έπρεπε να τα πάρουμε ποτέ έτσι, να σας θυμίσω ότι η ιστορία με τα παιδιά, με τον εμβολιασμό των παιδιών, ήταν για να κάνουμε τείχος ανοσίας, η ίδια η επιτροπή βγήκε και είπε ότι δεν γίνεται, αφού δεν γίνεται γιατί το συνεχίζουν; Γιατί να εμβολιαστούν παιδιά;».

Αρκετοί φιλοκυβερνητικοί επιστήμονες όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Νίκος Καπραβέλος, άλλα ακόμα και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου μετά από πολλούς μήνες συντήρησης ενός απατηλού αφηγήματος, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί τείχος ανοσίας. Και όμως η πίεση στο να εμβολιαστούν (και) τα παιδιά παραμένει αμείωτη, και μάλιστα κλείνουν ακόμα και νοσοκομεία (όπως το Παίδων Πεντέλης) για να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά. Αφού δεν επιτυγχάνεται ανοσία, προς τι αυτή η πρεμούρα λοιπόν, για άτομα ηλικίας που δεν κινδυνεύουν από τον ιό;

Ο κ. Κούβελας συνέχισε λέγοντας:
«Ήμουν μάρτυρας σε μια δίκη σε οικογένεια που ο ένας γονιός ήθελε να εμβολιάσει τα παιδιά και ο άλλος όχι, τα παιδιά ήταν 7 χρονών. Δεν έχουμε απώλειες σε αυτή την ηλικία. Ο πατέρας που ήθελε να τα εμβολιάσει, το πρόσχημα ήταν να ‘’μην με κολλήσουν γιατί έχω διάφορα νοσήματα’’. Ενώ λοιπόν έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σημασία αν είναι ή δεν είναι εμβολιασμένα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι κανένας δεν προστατεύεται παρά μόνον – ίσως – αν ο ίδιος εμβολιαστεί, το δικαστήριο πήρε απόφαση πως τα παιδιά δεν πειράζει να εμβολιαστούν».

Το περιστατικό που αναφέρει ο καθηγητής είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα της διχόνοιας που έχουν μπολιάσει τις οικογένειες, οι ανήθικες κυβερνητικές πολιτικές. Να ξεσπούν δηλαδή σοβαρές διαφωνίες που καταλήγουν ακόμα και σε ολόκληρες δικαστικές διαμάχες, για να εμβολιαστεί ή όχι ένα παιδί, που ούτως ή άλλως κινδυνεύει απειροελάχιστα από τον κορονοϊό. Και μάλιστα η πλύση εγκεφάλου που γίνεται από τηλεοράσεως να έχει ως αποτέλεσμα πολίτες που πιστεύουν ακόμα το ανυπόστατο επιχείρημα του «πρέπει να εμβολιαστούν για να μην με κολλήσουν», ενώ πλέον είναι γνωστό τοις πάσι πως οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικότατα.

Κούβελας: «Η επιστήμη είναι προσχηματική, άλλοθι και φερετζές»
Ο καθηγητής Κούβελας συνέχισε να περιγράφει την παραφροσύνη των πραγμάτων λέγοντας:
«Διαβάλλεται η αλήθεια, δεν είναι αυτή η αλήθεια. Συνεχίζει μια καθεστωτική προσέγγιση του αποφασίζω και διατάζω και τιμωρώ. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να μην παίρνουν μισθό και αυτό δεν έχει να κάνει με την προστασία. Καταλαβαίνετε για τι διαστροφή μιλάμε. Αυτός που έχει κάνει το εμβόλιο, έχει νοσήσει και μεταδίδει, μπορεί να δουλέψει. Ο άλλος που έχει αρνητικό τεστ και δεν έχει τίποτα δεν μπορεί να δουλέψει. Καταλαβαίνεται για τι παρανοϊκή κατάσταση μιλάμε;».

Ενώ για τα νέου τύπου εμβόλια που καταφθάνουν στην Ελλάδα σχολίασε:
«Όσο ασφαλές και καλό να είναι δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωτικό, δεν γίνεται για να υποχρεώνουμε τον κόσμο να κάνει ένα καλό ή κακό εμβόλιο και να αποτελέσει την επόμενη πειραματική γενιά ενός επίσης σύντομα φτιαγμένου εμβολίου, μιλάμε για σχιζοφρένεια. Αυτό το πράγμα είναι πολιτικό και πρέπει να το πάρουν πίσω, δεν υπάρχει επιστήμη στις αποφάσεις τους. Η επιστήμη είναι προσχηματική, είναι άλλοθι, είναι φερετζές».

Μια επιστήμη που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα και εργαλείο, είναι αυτό που αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης που κρίνει τις εξελίξεις στη χώρα μας χωρίς παρωπίδες. Η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα είχε εξ’ αρχής περισσότερο πολιτική υπόσταση και λιγότερο επιστημονική. Και όσο φθίνει η πορεία της πανδημίας, τόσο περισσότερο μοιάζουν αυθαίρετες και «βαλτές» οι υποχρεωτικότητες που όπως λέει ο καθηγητής επεκτείνονται στα πεδία της παράνοιας.

Από εκεί που η επιστήμη όριζε πως τα εμβόλια χρειάζονταν τουλάχιστον 5 χρόνια εξαντλητικών ερευνών για να δώσουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας… έμαθε πως «το καλό εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο», και κάθε νέο (και σύντομα φτιαγμένο) σκεύασμα που μας προσφέρει η αγορά, διαφημίζεται ως «απόλυτα ασφαλές», παρότι όποιος το κάνει είναι ουσιαστικά «πειραματόζωο».

Σε τελική ανάλυση αυτή η παράνοια που πορεύεται αγκαζέ με τον απολυταρχισμό, θέτει ζήτημα προστασίας της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας των πολιτών. Και πάνω σε αυτό το βασικό θέμα, ο καθηγητής Κούβελας σχολίασε σκωπτικά:

«Με την απειλή ενός ιού της τάξης του 0,2%, 0,3%, 0,5% θέλετε θνητότητα να χάσω την αξιοπρέπεια μου; Δηλαδή τότε γιατί να πηγαίνουμε στον πόλεμο, γιατί να πάω φαντάρος αύριο; Να χάσω την υγεία μου; Κανένας μας δεν θα έπρεπε να πηγαίνει. Δεν θα έπρεπε καν το κράτος να το απαιτεί να πάμε και να δώσουμε τη ζωή μας. Να καθόμαστε σπίτια μας και να μπουν οι τούρκοι, να κάνουμε ότι κοιμόμαστε στο φινάλε. Δεν είναι σοβαρές προσεγγίσεις αυτές. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για παραλογισμό»…
 
Top