Το πρόβλημα που καίει τους πολίτες είναι η ακρίβεια   

Η ακρίβεια καταγράφεται ως το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 47% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η πανδημία με μόλις 24%.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-12 Φεβρουαρίου προκύπτουν επίσης ενδιαφέροντα πολιτικά ευρήματα.

Το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στους ψηφοφόρους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «κεντρώοι», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην τρίτη θέση στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 10,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 21% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση συγκεντρώνει 14,6%.

Το 42,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, με το 44% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του κόμματος.

Συντριπτικά πλειοψηφικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ (79,4%) που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο ΚΙΝΑΛ πλειοψηφική είναι η θέση υπέρ μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Υπέρ αυτής της άποψης τάσσεται το 28,2% του ΚΙΝΑΛ. Τρίτη επιλογή με 16,2% είναι για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ μια συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 16,6% θέλει αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ. 



 
Top