«Εξωφρενικές» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης «τις αυξήσεις στην ενέργεια που βιώνουν τα νοικοκυριά», μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα».

Αναφερόμενος στην πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσου Ηλιόπουλου, για μείωση των δημοτικών τελών ως αντίβαρο στις αυξήσεις, επισήμανε ότι δεν συνάδει με την εκτίμηση ότι αποτελούν «τεράστια βόμβα στα θεμέλια των οικονομικών των δήμων».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει στη στέγαση η βραχυχρόνια μίσθωση, λέγοντας ότι την ευθύνη χάραξης της πολιτικής πρέπει να την έχουν οι δήμοι και όχι η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι ο δήμος Αθηναίων μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλά μέτρα στήριξης των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η Αθήνα είναι ίσως ο μοναδικό δήμος της Ευρώπης που κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του και ταυτόχρονα να εκτελεί έργα στην πόλη.
Πηγή: naftemporiki.gr


 
Top