Τρεις μέρες μετά τη μέρα που τής πήραν το σπίτι, στην Καλαμάτα, επειδή χρωστούσε, η 70χρονη κυρία Καίτη έφυγε από τη ζωή. 

«H μητέρα μου εργαζόταν και όσο εργαζόταν δεν χρώσταγε ένα σεντ. Δεν χρώσταγε σε κανέναν, όλοι την αγαπούσαν, όλους τους βοηθούσε και έβαλε και δικά της χρήματα. Πήρε ένα δάνειο στεγαστικό, της το δώσανε ευχαρίστως με ανοιχτές τις πόρτες, κάπου 80 – 90 χιλιάρικα για να πάρει ένα σπιτάκι 77 τ.μ. ένα σπιτάκι, στεγαστικό», αποκαλύπτει ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Η 70χρονη επί 15 χρόνια, δούλευε ένα περίπτερο στην Καλαμάτα που νοίκιαζε. Ήξερε πόσα έβγαζε κι είχε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη. Τίποτα όμως, δεν έγινε, όπως τα υπολόγισε.

H 70χρονη κυρία Καίτη «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο όσο δούλευε

«Έφτασε η στιγμή όμως, κάποια στιγμή, που έχασε το περίπτερο, διότι το νοίκιαζε το περίπτερο η μητέρα μου, πέθαναν οι ιδιοκτήτες και οι άδειες χαθήκαν. Το δάνειο, αφού το έχασε το περίπτερο, τι να πλήρωνε μετά; Δεν είχε λεφτά. Δεν μπορούσε μετά να αποπληρώσει και τις δόσεις, στεναχωρήθηκε, η τράπεζα έκανε ηλεκτρονικά τον πλειστηριασμό, την παρενοχλούσε, «θα σας βγάλουμε βιαίως» η τράπεζα ανένδοτη, πουθενά. Της κάνανε ψυχολογικό πόλεμο», δηλώνει ο γιος της 70χρονης στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS.

Τους τελευταίους 6 μήνες η 70χρονη ζούσε μ’ ένα επίδομα 347 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τώρα, έπρεπε να βρει ένα άλλο σπίτι να νοικιάσει για να ζήσει.

«Αντί λοιπόν η τράπεζα να δεχτεί μια παράταση, το δέχτηκε ότι το έχασε, εντάξει το έχασε, δηλαδή τόσο αναίσθητοι; Δεν δεχτήκανε, «να σας πληρώσουμε εμείς» λέω, δεν δεχτήκανε. Δεν είναι υποχρεωμένοι μου είπανε. Δεν βρίσκαμε και σπίτι, δεν ήμασταν και… 347 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πήρε η μητέρα μου, γιατί της έβγαλα εγώ τα χαρτιά, ανασφάλιστων υπερηλίκων σύνταξη , επίδομα, αυτό, 347 ευρώ. Τι να πληρώσει δηλαδή; Ποιο ενοίκιο να βρει; Ποιο ρεύμα να πληρώσει;», επισημαίνει ο γιος της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τον γιο της, το «χτύπημα» της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για να το αντέξει. Όταν η πόρτα του σπιτιού που είχε αγοράσει με το δάνειο, έκλεισε πίσω της, η 70χρονη, λύγισε…

Τρεις μέρες μετά, «έσβησε» στο νοσοκομείο.

Ξεσπά ο γιος της 70χρονης που έχασε το σπίτι της: «Ήταν εξευτελιστικό, πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες»

Είδε τον κόπο της να χάνεται και δεν άντεξε, πέθανε ύστερα μεγάλη δόση θλίψης. Βουβός είναι ο πόνος ο οποίος έχει κυριεύσει τον γιο της 70χρονης Καίτης η οποία πέθανε αφότου έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Ο Χρήστος Γιόκαλας, ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης που «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο όσο δούλευε, ξεσπά στο protothema.gr για την πίεση που δεχόταν από την τράπεζα η μητέρα του.

Η 70χρονη Καίτη δεν άντεξε τη ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη, όπως υποστηρίζει ο γιος της.

«Ήταν ένας εξευτελισμός, πραγματικά. Της έλεγαν στο τηλέφωνο ”θα σε βγάλουμε με τη βία από το σπίτι” και η μητέρα μου δεν το άντεξε όλο αυτό. Αρρώστησε από τη στεναχώρια της και μέσα σε τρεις ημέρες πέθανε. Αύριο θα γίνει η κηδεία της και τρέχω για τις διαδικασίες. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη δικαστική επιμελήτρια, η οποία μου ζητούσε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Ας πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της μητέρας μου» λέει ξεσπώντας στο protothema.gr ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε σοκ ύστερα από αυτή την είδηση και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών οι οποίες δεν υποχωρούν σε κανένα συμβιβασμό, όπως καταγγέλλουν.


 
Top