Ξεκάθαρο μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα». 

Έξαλλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας με την κυβέρνηση, που τους έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις τους. Στον κόμβο της Νίκαιας βρέθηκαν αρχικά 300 τρακτέρ, αριθμός που  άρχισε να αυξάνεται  σημαντικά τις επόμενες ώρες.

Πάνω από 10 είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή, γεγονός που έχει εξοργίσει τους αγρότες, γι’ αυτό και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Δεν κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα» προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές.

Δυσαρεστημένοι οι αγρότες δήλωναν: “Ντροπή δεν είμαστε εγκληματίες.Δεν περιμέναμε τόσες αστυνομικές δυνάμεις”, κανοντας έκκληση στους αστυνομικούς να τους αφήσουν να περάσουν.

Τα αιτήματα των αγροτών
Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΑΓΑ στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.


 
Top