«Δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από τις ίσες αποστάσεις» δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας εμμέσως αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος.  

«Ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση» ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. «Κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική σου τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι κόμμα, όχι για να λέει με μία μεζούρα 30 πόντους από εκεί και 30 πόντους από εκεί και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής, χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος. Γιατί, αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να πεις τι θα πεις εσύ, δεν είσαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Αναρτώντας βίντεο με τις δηλώσεις του στο Twitter o κ. Λοβέρδος έγραψε σε ανάρτησή του: «Ό,τι πιο θλιβερό για ένα πολιτικό κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση».

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε δεχθεί «βέλη» από τη Ν.Δ., η οποία - με φόντο το όσα συνέβησαν με τον κ. Πολάκη στη Βουλή - είχε κατηγορήσει το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι έχει επιλέξει τον ρόλο του 'επιτήδειου ουδέτερου'.

«Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πειραιώς.

 
Top