Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της... Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Σήμερα 23 Φλεβάρη 2022 κι ενώ το σάπιο πολιτικό σύστημα έχει υποστεί "αμνησία", στρατευμένο όμως σε μια κοινή ατζέντα: "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, "κίνδυνος κλιματικής αλλαγής" και κερδοφορία του υπερεθνικού κεφαλαίου, "ανοιχτά σύνορα" και κυρίως Δόσεις, πολλές δόσεις θεϊκού "€μVολίου" Big Pharma!

Όμως, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να θυμούνται!

Σήμερα είναι η Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας!
Στις 23 Φλεβάρη 1918 γεννήθηκε ο "Κόκκινος Στρατός" των Εργατών κι Αγροτών. Διαχρονικοί ήρωες της Σοβιετικής Ένωσης με μόνη αξία η Σοβιετική Πατρίδα!
Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να γιορτάζουν: ο "Κόκκινος Στρατός" είναι το μόνο όπλο που εγκαίρως προστάτεψε κι απελευθέρωσε την Ευρώπη από το ναζισμό!


- Στάλινγκραντ... Τίποτα δεν ξεχνιέται! Τίποτα δεν θα διαστρεβλωθεί!

«Σοβιετική Ένωση, αν συγκεντρώσουμε μαζί
όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα,
ό, τι μας έδωσες στον κόσμο, όπως μια μητέρα,
έτσι ώστε η αγωνιούσα ελευθερία να μπορέσει να επανακτήσει τη ζωή,
ένα νέο ωκεανό θα είχαμε,
απ' όλους τον μεγαλύτερο,
απ' όλους τον βαθύτερο.»
Pablo Neruda, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971, από το επικό έργο "Canto Generale", 1950.
 

23  Φλεβάρη 1943...

Πριν 79 χρόνια η ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ηρωικής ΕΠΟΝ!
Στη σύσκεψη για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, που έγινε στην Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελόκηπους πήραν μέρος οι εξής Οργανώσεις:
Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), Αγροτική Νεολαία Ελλάδος, Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, Θεσσαλικός Ιερός Λόχος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία, Λεύτερη Νέα, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος, Φιλική Εταιρεία Νέων, Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ Νέων Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜ Νέων, Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των φίλων της Νέας Γενιάς.
Πάνω από 35.000 ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες κατατάχθηκαν και πολέμησαν στις γραμμές του...
Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στα βουνά, στις πόλεις, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ και στις βοηθητικές υπηρεσίες.

 
23 Φλεβάρη 1973... 4.000 φοιτητές στη Νομική της Αθήνας ανοίγουν το δρόμο για την Λαϊκή Εξέγερση του Νοέμβρη, το Πολυτεχνείο!
Από την ταράτσα του κτιρίου καλούν το λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για δημοκρατικές ελευθερίες και απαγγέλλουν τον όρκο: «Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στ' όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β) του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων».


Σήμερα, 23 Φλεβάρη 2022... οι επέτειοι ίδρυσης του "κόκκινου Στρατού", ίδρυσης της ΕΠΟΝ, κατάληψης της Νομικής έχουν υποταχθεί στη "νέα τάξη πραγμάτων", στη στράτευση για τα θεϊκά "€μVόλια" Big Pharma και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.
 
«(...) γιατί όποιος την πατρίδα του ξεχάσει
μήτε στα
θεία δεν ομιλεί με σέβας.»
Ούγκο Φώσκολο, Ύμνος στη Ζάκυνθο, 1802

«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis"
 
Αποικία Ελλάδα 2022: φτώχεια, εξαθλίωση, αλλαγή αλλαγή φύλου στα 15, φούστες τ' αγόρια μαθητές στα γυμνάσια, "υγειονομικό πιστοποιητικό" για την παιδεία, Δόσεις, πολλές Δόσεις "€μVόλια" Big Pharma κι "υγειονομικά πιστοποιητικά" για εργασία, καθημερινότητα!
Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου...


Να λες ότι δεν είναι διάκριση γιατί...
«Θα μπορούσε να είχε εμβολιαστεί…»
Είναι σαν να λες...
Δεν είναι βιασμός...
«Θα μπορούσε να το απολαύσει…»

  Στους πολίτες άνω των 60, που δεν εμβολιάστηκαν, επιβάλλεται Πρόστιμο εκατό (100) ευρώ! Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί...
 
«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο
»
Edoardo Sanguineti
 
 «Η ιστορία διδάσκει, αλλά δεν έχει μαθητές»
Antonio Gramsci

* Για να θυμηθούμε το μεγάλο κομμουνιστή διανοητή: Σ' ευχαριστούμε Antonio, για ό,τι έκανες, είπες, έγραψες
 
Top