Προειδοποιήσεις στους Ευρωπαίους για τις επιπτώσεις που θα έχει το «πάγωμα» στην πιστοποίηση λειτουργίας του Nord Stream 2 από τη γερμανική κυβέρνηση, έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, αφού έκανε γνωστή μέσω Twitter την απόφαση του Όλαφ Σολτς για τον Nord Stream 2, κάλεσε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για μια δύσκολη τιμολογιακή πραγματικότητα αναφορικά με το φυσικό αέριο.

«Ο Γερμανός καγλελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποιήση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» έγραψε ο Μεντβέντεφ.



Η «προφητεία» του Ρώσου πρέσβη σε άπταιστα ελληνικά
Τα λόγια Μεντβέντεφ θυμίζουν την προ μερικών ημερών προειδοποίηση του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ε.Ε., Βλαντιμίρ Τσίτσοφ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής σε Αθήνα και Λευκωσία είχε μιλήσει σε άπταιστα ελληνικά για την αυτοκτονική πολιτική που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με το ουκρανικό.

Εννοούμενος πρωτίστως το φυσικό αέριο, ο Ρώσος διπλωμάτης είχε χαρακτηριστικά αναφέρει σε Έλληνα δημοσιογράφο:

«Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ακόμα και την Φον ντερ Λάιεν. Μου κάνει εντύπωση η φρασεολογία τους. Ότι η Ρωσία θα δει την μητέρα όλων των κυρώσεων. Αυτό μου θυμίζει τον Σαντάμ Χουσείν. Πρέπει να το λαμβάνουν οι υπόψιν και οι κάτοικοι της Ευρώπης, ότι δηλαδή αν υπάρχουν κυρώσεις, η Ρωσία θα υποχρεωθεί να επιβάλλει αντικυρώσεις. Και ποιός θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά; Οι καταναλωτές της Ευρώπης».


 
Top