Μετά απο δυο εβδομάδες αποκλεισμών και κινητοποιήσεων στον Καναδά και το Οντάριο ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το εμβολιαστικό πάσο απο την 1η Μαρτίου
----------------
Σε ένα μήνα, όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην καναδική επαρχία του Οντάριο θα λήξουν, γράφει η Toronto Sun. Ο πρωθυπουργός Νταγκ Φορντ και το υπουργικό του συμβούλιο θα συναντηθούν για να συζητήσουν πώς και πότε θα αρθούν τα μέτρα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το κορωνοπάσο και την υποχρέωση μάσκας.

Ο επικεφαλής υγείας του Οντάριο, Kieran Moore, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι στοχεύει σε μια προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα. Αναμένεται να συμβουλεύσει τον τερματισμό όλων των περιορισμών πριν από τις 31 Μαρτίου.

Οι φορτηγατζήδες ελευθερίας που διαδηλώνουν στην Οτάβα και κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά είπαν ότι δεν θα φύγουν μέχρι να αρθούν όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης εμβολιασμού, και επίσης ότι ο Τζάστιν Τριντό πρέπει να παραιτηθεί.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα καταργηθούν σταδιακά τον επόμενο μήνα. Αξιοσημείωτο: Η υπουργός Υγείας του Οντάριο, Κριστίν Έλιοτ, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι «δεν έχουμε σχέδια να καταργήσουμε το κορωνοπάσο ή τη χρήση μάσκας».

Ο Τριντό είναι όλο και πιο μόνος στην πολιτική γραμμή
Ο αριθμός των θετικών τεστ ανά 100.000 κατοίκους κυμαίνεται γύρω στα 139 στο Οντάριο, αλλά μειώνεται ραγδαία. Οι διαδηλωτές θα διεκδικήσουν τη νίκη, σύμφωνα με την Toronto Sun.
«Προφανώς λειτουργεί και αντίσταση και ο Τριντό απομονώνεται όλο και περισσότερο».
Στο τέλος αυτού του μήνα, όλοι οι κανόνες του κορωνοϊού θα λήξουν στην καναδική επαρχία Σασκάτσουαν. Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα ανακοίνωσε επίσης ότι «σχεδόν όλα» τα εναπομείναντα μέτρα θα αρθούν σε λίγες εβδομάδες.
 
Top