Διαβάζω στις κυριακάτικες πως ο κ. Χουλιαράκης προσελήφθη ως σύμβουλος στην ΤτΕ. Έχω μείνει κατάπληκτος.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την κατάρτιση του κ. Χουλιαράκη. Υπάρχουν άλλως τε πολλοί καταρτισμένοι. Το πώς εφαρμόζει αυτά που ξέρει είναι το πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν βασικό γρανάζι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το 2015. Υποτίθεται πως διαφωνούσε, ο Βαρουφάκης τον έχει καταγγείλει ως πράκτορα του Σόιμπλε, ή κάτι τέτοιο. Υποτίθεται πως ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ε και; Αυτή η χώρα πήγαινε κατά διαόλου κι αυτός διαφωνούσε! Όλα καλά, λοιπόν. Εάν αυτή είναι αποδεκτή στάση σε μια δημοκρατική κοινωνία, έχει πρόβλημα η κοινωνία.
Μετά την κωλοτούμπα έγινε και υπουργός. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς, ας μείνουμε όμως στα αυταπόδεικτα.
1. Όταν ο κ. Σκυλακάκης τον Νοέμβριο 2019 απεκάλυπτε πως οι τσιπρανέλοι έκαναν πονηριές μεταφέροντας και παρκάροντας πόρους στη γενική κυβέρνηση ώστε από τη μια να ανεβάζουν την απορροφητικότητα των κοινοτικών προγραμμάτων και από την άλλη να δείχνουν πλεονάσματα που δεν υπήρχαν, σε ποιόν αναφερόταν; Υποθέτω στον πολιτικό προϊστάμενο του ΓΛΚ, δηλαδή τον κ. Χουλιαράκη.
2. Όταν το 2017 (Μάιο με Δεκέμβριο) ετέθη από τους θεσμούς το ζήτημα της μείωσης κατά €1.5 δισ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, χρειάστηκε να εξοφληθούν υποχρεώσεις €10.5 δισ, ενώ ο υπεύθυνος υπουργός τις ανέβαζε σε σκάρτα €6 δισ, απεδείχθη πως κάποιος έκρυβε χρέος. Ποιός να ήταν αυτός; Μήπως ο κ. Χουλιαράκης;
3. Ως ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τελευταία Μπλόφα, ο Διοικητής της ΤτΕ επικαλέσθηκε δικό μου άρθρο στο οποίο, με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, αποδεικνυόταν πως τα θηριώδη πλεονάσματα που τσάκισαν την κοινωνία ήταν λίγο παράξενα: δημιούργησαν πρόσθετο χρέος. Ποιός τα χειριζόταν αυτά; Μήπως ο κ. Χουλιαράκης;
Τι μπορεί να χρειάζεται η ΤτΕ από έναν πολύ καταρτισμένο οικονομολόγο με τέτοιο παλμαρέ; Το μόνο που μπορώ να φαντασθώ είναι να τους δείχνει τα κόλπα που μπορεί να γίνονται με το ΓΛΚ, ώστε να προστατεύεται ο επόπτης της νομισματικής πολιτικής από ενδεχόμενη χρήση τους από τον Σκυλακάκη.
Υπάρχει και θεσμικό πρόβλημα. Ο κ. Χουλιαράκης είναι σύμβουλος του κ. Τσίπρα. Είναι δυνατόν να υπάρχει κανάλι πληροφόρησης και μάλιστα με άνθρωπο που όταν η χώρα διαλυόταν έστελνε sms με το ΝΑΙ; Όταν έχουμε ιστορία τουλάχιστον δεκαετίας πολιτικών Τσίπρα που αντιστρατεύονται τις πολιτικές του Ευρωσυστήματος και της ΤτΕ, τι μπορεί να συνεισφέρει ο κοινός σύμβουλος; Γέφυρα; Ας καγχάσω! Όταν θα κυκλοφορούν τύποι σαν τον Τζανακόπουλο με ευαίσθητη πληροφορία, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη;
Ας πάμε και στο ανθρώπινο, που έγινε ξανά επίκαιρο τις τελευταίες μέρες. Όταν ο Διοικητής της ΤτΕ βρέθηκε "απολογούμενος" στο βήμα της Βουλής για €2.800 της Novartis ο κ. Χουλιαράκης καθόταν στα υπουργικά έδρανα. Και τη δική του καρέκλα θα έσωζε η σκευωρία.
Παραμένω κατάπληκτος. Κακώς, θα μου πείτε. Εδώ ο πρωθυπουργός ήθελε να κάνει υπουργό τον Αποστολάκη, ο Χουλιαράκης που μπορεί να έχει και έξοδα ο άνθρωπος, σε μάρανε; Σωστό κι αυτό!
 
Top