O Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη στη δίκη για τις τέσσερις καταγγελίες βιασμού, ζήτησε και πήρε παράταση δύο εβδομάδων ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα έξω από το δικαστήριο.

 Κατά την έξοδο του από το κτίριο του Πρωτοδικείου, ομάδα νεαρών που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στους καταγγέλλοντες, του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ ένας εξ αυτών άδειασε πάνω στο δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό. Το περιστατικό έληξε με τον Αλέξη Κούγια να απομακρύνεται με ψυχραιμία από το σημείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες πως, «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» και τόνισε ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Διαψεύδει το περιστατικό ο Κούγιας
Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια διαψεύδει το περιστατικό της ρίψης μπουκαλιού με νερό και σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «διαφορετική πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κάποιοι «γνωστοί οπαδοί» διέδωσαν την ψευδή είδηση ότι δήθεν συγκεντρωμένοι νεαροί και νεαρές έξω από το ακροατήριο με αποδοκίμασαν και μάλιστα κάποιος με έλουσε και με νερό.
Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία κάποιων γιατί πέρασα και από την από την είσοδο του πρωτοδικείου αλλά και την είσοδο του πταισματοδικείου για να παραστώ στη δίκη Λιγνάδη χωρίς συνοδεία, αλλά έφτασαν ακόμα και στο σημείο να διαδίδουν ότι δήθεν αποδοκιμάστηκα και ότι δήθεν μου πέταξαν κι ένα μπουκάλι με νερό, χωρίς να αντιλαμβάνομαι τι σημασία έχει αυτό, αφού ακόμη και εάν ήταν αλήθεια, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η γνώμη αυτού του είδους οπαδών δεν επηρεάζει την έκβαση καμιάς δίκης.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι η εξής: Πράγματι σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητική συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό».


«Εχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου»
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διακοπή: «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής , προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».
Επισήμανε επίσης πως καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Νωρίτερα, όταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα στο δικαστήριο,  διαδηλωτές τον αποδοκίμασαν φωνάζοντάς τον «αλήτη».
 
Top