Για «έξυπνο Πούτιν» και «χαζή αμερικανική ηγεσία» έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Ουκρανία. 

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε το Σάββατο  ότι το πραγματικό πρόβλημα της νυν αμερικανικής κυβέρνησης είναι ότι είναι αδύναμη και «χαζή» και ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ να καταρρεύσει η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC) στο Ορλάντο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Ο κόσμος ήταν ένα ειρηνικό μέρος επειδή η Αμερική ήταν ισχυρή».
Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Ουάσινγκτον εθεωρείτο «ισχυρή, πονηρή και έξυπνη» τότε, αλλά «τώρα, είμαστε μια ηλίθια χώρα» και ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι, υπό τη διακυβέρνησή του, η Ρωσία «σεβόταν» τις ΗΠΑ, αλλά ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι «αδύναμος και κατάφωρα ανίκανος» και αυτό οδηγεί σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα, ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε το εξής: «Ο κόσμος δεν ήταν τόσο χαοτικός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαι ο μόνος Πρόεδρος του 21ου αιώνα, επί του οποίου η Ρωσία δεν εισέβαλε σε άλλη χώρα».

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πήρε την απόφαση για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αφού παρακολούθησε «την αξιοθρήνητη αποχώρηση [των ΗΠΑ] από το Αφγανιστάν». και συμπλήρωσε: «Χθες, οι δημοσιογράφοι με ρώτησαν αν πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν έξυπνος. Είπα, φυσικά και είναι έξυπνος».
Εν συνεχεία, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «δεν είναι τόσο έξυπνες, φαίνονται το αντίθετο από έξυπνες».

Ακόμα, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι «αδύναμη δήλωση», αφού η Μόσχα ζει υπό κυρώσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Πούτιν είναι έξυπνος, ο οποίος φυσικά είναι έξυπνος, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι ηγέτες μας είναι χαζοί. […] Ο Πούτιν παίζει τον Μπάιντεν σαν τύμπανο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.


 
Top