Μια πρόταση έκπληξη, που προκαλεί αντιδράσεις, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει το κόμμα του να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή "Μπρα ντε φερ", ο κ. Τσίπρας ανέφερε την προσωπική του άποψη ότι μελλοντικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τις υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς, που δεν θα εχουν όμως σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Ναι η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια διακομματική συναίνεση η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού κέντρου, της δημοκρατικής κεντροδεξιάς. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ.Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο της κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο . Το πως θα προκύψει κάτι τέτοιο δεν είμαι εγώ αυτός που θα το πω”.

Άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ
Ο κ.Τσίπρας έκανε εκ νέου και άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη χθεσινή επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, ο οποίος χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ ουδέτερους Ελβετούς λέγοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ δεν είναι εχθρός.

"Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι για μας εχθρός. Για εμάς πολιτικός αντίπαλος είναι αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίςα και για να σας το πάω και πιο κάτω, εμείς δεν θεωρούμε ούτε καν αντίπαλο ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς όσο αυτό δεν είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή πολιτική δεν έχει μέλλον ούτε στη Νέα Δημοκρατία”.
 
Top