Στα ανοιχτά της Ιεράπετρας αγκυροβόλησε το φορτηγό πλοίο "Baris" με τους περίπου 700 μετανάστες, το οποίο ρυμουλκήθηκε από την φρεγάτα "Ύδρα"...



Στο πλοίο έχει μεταβεί σκάφος του λιμενικού με άντρες των ειδικών δυνάμεων, ομάδα γιατρών και τον Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας κ.Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος συντονίζει την όλη διαδικασία.



Στο "Baris" βρίσκονται γιατροί οι οποίοι φορώντας ειδικές στολές εξέτασαν έναν προς έναν τους μετανάστες για να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου και ειδικά του ιού του έμπολα.







Τελικά δόθηκε σήμα να αρχίσει η μεταφορά των μεταναστών στην Ιεράπετρα καθώς δεν βρέθηκε κανείς εμπύρετος.







Νωρίτερα άνδρες του λιμενικού που επιβιβάστηκαν στο πλοίο και προχώρησαν σε περισσότερες από 15 συλλήψεις.







Οι συλληφθέντες δεν είναι μόνο μέλη του πληρώματος καθώς ,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, λίγα λεπτά μετά την επιβίβαση των ανδρών του λιμενικού στο πλοίο σημειώθηκε συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ των μεταναστών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για τραυματίες.



Στην Ιεράπετρα έχουν μεταβεί ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής Γιώργος Λυρώνης.



Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εθελοντές για τη διάσωση και την υγειονομική υποστήριξη των λαθρομεταναστών.










Σε ετοιμότητα επίσης βρίσκονται, εκτός των υγειονομικών μονάδων του Νομού Λασιθίου και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ-ΒΓΝΗ.





Να σημειωθεί πως χθες μια έγκυος γυναίκα που επέβαινε στο πλοίο ,παρουσίασε προβλήματα και παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma το οποίο την μετέφερε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και από εκεί με ασθενοφόρο διακομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται και είναι καλά στην υγεία της.









Η μεταφορά των μεταναστών στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία των 700 ανθρώπων, έχει ξεκινήσει.







Συνεργεία του δήμου έχουν καθαρίσει τον χώρο ενώ οι Σαμαρείτες έχουν μεταφέρει κουβέρτες, στρώματα και κλινοσκεπάσματα, ενώ έχουν ετοιμαστεί και ροφήματα και κολατσιό.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα διατεθεί κονδύλιο ύψους 300.000€ για δαπάνες σίτισης, καθαριότητας και όποιες άλλες ανάγκες προκύψουν.




 
Top