Στα 30 εκατ. ευρώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών




Ποσότητα «μαμούθ» λαθραίων τσιγάρων, που σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος που έχει εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα, εντοπίστηκε τις πρωϊνές ώρες, σε οχηματαγωγό πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή Πάχης Μεγάρων.





Το πλοίο που ονομάζεται «ΑΤΛΑΣ» και κατασχέθηκε, μετέφερε εννέα φορτηγά οχήματα φορτωμένα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 90.000.000 τεμάχια.



Η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αγία Τριάδα και κατασχέθηκε επίσης ενα φορτηγό αυτοκίνητο στην ξηρά, ενω συνελήφθησαν επτά ουκρανοί μέλη του πληρώματος.



Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού σώματος, η εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο πλοίο προέβαινε σε συνεχείς μετονομασίες του, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό του .



Η ακριβής καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των διαφυγόντων δασμών, ανέρχεται σε περίπου 30.000.000 ευρώ.



Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες.



O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Αθανασόπουλο Αθανάσιο, μέσω του οποίου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη που συμμετείχαν σε μία ακόμη πολύ σημαντική επιτυχία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.



"Θέλω να μεταφέρετε τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Πολιτείας και του ελληνικού λαού προς τα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Χάρις στην αυτοθυσία τους, την προσήλωση στο καθήκον και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού που επέδειξαν, οδηγηθήκαμε σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκλήματος.



Το Λιμενικό Σώμα,αλλά και όλα τα Σώματα Ασφαλείας, αποτελούν σήμερα τους εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής της χώρας" , ανέφερε χαρακτηριστικά.





 
Top