Σχολιάζοντας τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο η κ. Ξαφά ανέφερε στο Σκάι ότι «πήγανε στο Λονδίνο με ρομαντικές θεωρίες να πείσουν τους ‘λύκους της Wall Street’ δεν τους έπεισαν, και δεν μπορούν να τους πείσουν, το πρόγραμμα δεν εχει αρχή και τέλος. Είναι...







εξωπραγματικό πρόγραμμα, μη εφαρμόσιμο βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’. Εάν δηλαδή η ΕΚΤ και οι υπόλοιποι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει; Άρα θεωρούν ότι είναι εξωπραγματικό και μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Εκτός και εάν τυπώσει δραχμές... με ο,τι αυτό συνεπάγεται».



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Ξαφά «Τον Αύγουστο λήγει ένα ομόλογο που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα της ζητήσει να το μετακυλίσει. Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η ΕΚΤ δεν θα το δεχθεί. Επιπρόσθετα θα κόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Από αυτές θα ξεκινήσει η κατάρρευση. Θα ακολουθήσει όλη η οικονομία και η χώρα αναγκαστικά πλέον θα βγει γρήγορα απ' την Ευρωζώνη»



Για την κυβέρνηση τόνισε ότι «από τότε που η κυβέρνηση έκανε λόγο για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα στράβωσε το πράγμα... Χωρίς να έχει καθαρή πρόταση, με πολιτικές προτεραιότητες, έκανε λάθος ανάγνωση της πρόσβασης στις αγορές, βγήκε η κ. Λαγκάρντ έκανε λόγο για προληπτική γραμμή στήριξης και από κει και πέρα μας πήρε ο κατήφορος...»



«Από τις ευρωεκλογές και μετά, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κλείσει το δημοσιονομικό κενό... Τα μέτρα του Παρισιού είναι απολύτως κατώτερα των περιστάσεων δεν είναι μόνιμα μέτρα. Λεμε τι δεν θέλουμε ποτέ δεν λεμε τι θέλουμε, ξέρουν ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε τα μέτρα, οι πιστωτές έχουν τα πάνω χέρι» επισήμανε.



«Δεν βγαίνουν τα νούμερα με συντάξεις στα 53 χρόνια, 600.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατ. ανέργους και ένα διαρκώς συρρικνούμενο ιδιωτικό τομέα» εξήγησε. «Ο ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία στις άλλες ξένες χώρες είναι ήδη 8,5% δεν θα υστερήσουμε λοιπόν σε ανταγωνιστικότητα» παρατήρησε η οικονομολόγος.



Σύμφωνα με την κ. Ξαφά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 4 μήνες νωρίτερα τις 100 δόσεις και έπαψαν να πληρώνουν και αυτοί μπορούσαν.



Το χρέος, όπως σημείωσε, δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να κουρευτεί. Ωστόσο πρώτα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Όσο δεν τις κάνουμε τόσο και οι δανειστές θα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος».





 
Top