Μέχρι τώρα ήξερες ότι αν δεν ήθελες να δεις ρυτίδες θα έπρεπε να προσέχεις την έκθεση...

στον ήλιο και το τι τρως ή αν καπνίζεις. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς και το πώς κοιμάσαι. Ω ναι!...



Τις βλέπεις αυτές τις πρώτες ρυτίδες στο κούτελο; Το πάτημα της χήνας στην άκρη των ματιών; Τι γραμμούλες στα χείλη σου; Ξέρουμε ότι θέλεις να βάλεις τα κλάμματα, γιατί σκέφτεσαι τι άλλο να κάνεις πια η γυναίκα. Δεν τρως ζάχαρη, δεν καπνίζεις, φοράς αντηλιακό που σε κάνει να μοιάζεις με τη νεκρή νύφη. Χμμ, μήπως να προσέξεις το πώς κοιμάσαι;



Ρυτίδες του Ύπνου vs Γραμμές Έκφρασης



Οι γραμμές έκφρασης δημιουργούνται από τις συσπάσεις των μυών στο πρόσωπό σου. Με την πάροδο του χρόνου, η επανάληψη των εκφράσεων, όπως το συνοφρύωμα, το χαμόγελο, το σφίξιμο των χειλιών ή τα μισόκλειστα μάτια (αυτά που κάνεις όταν δεν βλέπεις καλά) δημιουργούν βαθιές γραμμές. Οι ρυτίδες ύπνου δεν προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών. Είναι αποτέλεσμα της πίεσης του προσώπου πάνω στο μαξιλάρι. Αν περνάς περισσότερο χρόνο κοιμισμένος και όχι συνοφρυωμένος, οι ρυτίδες ύπνου μπορούν να σε γερνάνε περισσότερο από όσο ξέρεις. Και ακόμα χειρότερα: είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Γιατί τις γραμμές τις έκφρασης τις καταπολεμάς φορώντας γυαλιά ηλίου (για να μην τυφλώνεσαι) ή χτυπάς κάποιο botox, για τις ρυτίδες ύπνου όμως πρέπει μόνο να προσέχεις τη θέση σου όταν κοιμάσαι.



Κοιμάσαι μπρούμυτα



Το να κοιμάσαι μπρούμυτα με το πρόσωπό σου να πιέζεται πάνω στο μαξιλάρι είναι η χειρότερη στάση. Αν ποτέ ξυπνήσεις και προσέξεις κάποιες κάθετες γραμμές ή σημάδια ύπνου στο πρόσωπό σου, βλέπεις ήδη ένα preview των ρυτίδων ύπνου που έχουν αρχίζει να σχηματίζονται. Αυτοί συνήθως που κοιμούνται μπρούμυτα κάνουν ρυτίδες στο μέτωπό τους.



Κοιμάσαι στα πλάγια



Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει το 60% του ύπνου του σε πλάγια θέση. Αυτού του είδους η στάση δημιουργεί κάθετες ρυτίδες κυρίως στα μάγουλα και στο πηγούνι. Επίσης ενισχύονται οι κάθετες ρυτίδες έκφρασης, όπως οι γραμμές συνοφρυώματος και οι γραμμές γύρω από τα χείλη. Όταν προτιμάς τη μία σου πλευρά από την άλλη, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις ποια είναι. το να αλλάζει πλευρές να σε βοηθήσει, αλλά δεν είναι και το ιδανικό.



Κοιμάσαι ανάσκελα



Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου είναι αυτή η θέση που δεν έρχεται σε επαφή το πρόσωπό σου με το μαξιλάρι. Επίσης, γίνεται καλύτερη κυκλοφορία των υγρών και αποφεύγεις έτσι να ξυπνάς με πρησμένα μάτια.



Τι μπορείς να κάνεις;



Να αλλάζεις την πλευρά που κοιμάσαι και να αλλάξεις τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες σου με κάποιες οι οποίες είναι σατέν ή μεταξωτές, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη τριβή. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να μην κάνεις ρυτίδες από τον ύπνο είναι να κοιμάσαι ανάσκελα. Και για να απολαμβάνεις να κοιμάσαι ανάσκελα πρέπει να επενδύσεις και σε ένα σωστό μαξιλάρι. Ναι; ναι.





 
Top