Έχεις ποτέ κοιτάξει τα συστατικά των προϊόντων για το σώμα και τα μαλλιά σου; Πολλά από αυτά τα συστατικά δεν μπορούμε να τα προφέρουμε, πόσο μάλλον να καταλάβουμε την παρασκευή...

τους ή την προέλευση. Η προσθήκη βιταμινών και ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών, αντι-φλεγμονωδών και αντιγηραντικών συστατικών σε καθημερινή θεραπευτική αγωγή υπόσχονται αλλαγή τόσο στην υφή της επιδερμίδας όσο και στον τρόπο που αισθάνεσαι. Δεν είναι ποτέ αργά για να προσφέρεις στο δέρμα σου τις ασύγκριτες παροχές των φυσικών προϊόντων. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να το καθυστερήσεις, αφού προηγουμένως μάθεις αναλυτικά γιατί τα φυσικά συστατικά και τα «πράσινα προϊόντα» ομορφιάς είναι η μόνη επιλογή σου.



1. Αντιοξειδωτικά και αντιγήρανση



Πολλά φυσικά έλαια, όπως το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού και τα ροδοπέταλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Πράγματι, μπορούν να αποτελέσουν ένα καταπληκτικό υποκατάστατο των χημικών καλλυντικών που διατίθενται στην αγορά.



Πολλά έλαια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών, στις ουλές και τα στίγματα, ενώ εξομαλύνουν το δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου. Το φουντουκέλαιο μπορεί να εξαλείψει τις ελεύθερες ρίζες αντιστρέφοντας τελικά τη διαδικασία της γήρανσης.



2. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες



Να ξυπνάς το πρωί με πρησμένα μάτια, ακόμη και αν έβαλες μία πλούσια ποσότητα της κρέμας ματιών σου αξίας 70 ευρώ; Δεν χρειάζεται να δώσετε τόσα λεφτά για τη μείωση του πρηξίματος.



Κερί μέλισσας, αγνό μέλι, λάδι καρύδας, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ και και καστορέλαιο ενισχύουν το δέρμα, μειώνουν το πρήξιμο και το οίδημα και μπορούν να ηρεμήσουν το ξηρό δέρμα.



Τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο για τα μάτια σας. Ολόκληρο το σώμα σας μπορεί να επωφεληθεί από τη μείωση ερεθισμών και πρηξίματος. Τα αντι-φλεγμονώδη προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση για να επιτρέψουν στο σώμα σας να επικεντρωθεί στην παρουσία και άλλων περιοχών που μπορεί να χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή, όπως πόνο στους μυς, τα συναισθήματα και το άγχος.



3. Αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες



Το λάδι καρύδας, το θαλασσινό αλάτι, το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, το φουντουκέλαιο, το καστορέλαιο και το κερί μέλισσας περιέχουν όλες τις αντι-βακτηριακές και αντι-μικροβιακές ιδιότητες. Αυτά τα συστατικά είναι καταπληκτικά για το δέρμα και την επιπλέον προστασία κατά των βακτηρίων.



4. Φυσικές βιταμίνες και μέταλλα



Καθ' όλη την ημέρα, η επιδερμίδα σας φθείρεται γι' αυτό χρειάζεται ίσως λίγο περισσότερη φροντίδα. Χρησιμοποιώντας απολεπιστικά όπως το ροζ θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων, μπορεί να αναπληρώσει τις βιταμίνες και να αναζωογονήσει το δέρμα σας. Άλλα συστατικά όπως το βούτυρο κακάο, η aloe vera, και το λάδι καρύδας αποκαθιστούν τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που απομακρύνονται από τα χημικά αφρόλουτρα.





 
Top