Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.




Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν την ίδια μέρα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.



«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».



Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί αύριο έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Παράλληλα έχουν εξαγγείλει, τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.





news247.gr


 
Top