Η Κίνα και πιθανότατα μία ή δύο ακόμα χώρες έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να απενεργοποιήσουν την ηλεκτροδότηση των ΗΠΑ, καθώς και τη λειτουργία άλλων κρίσιμων υποδομών της! Τάδε έφη ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), ο ναύαρχος Michael Rogers, ενώπιον του Κογκρέσου.




Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια καλά συντονισμένη κυβερνοεπίθεση, δείγματα της οποίας είναι ορατά ακόμα και σήμερα, καθώς έχει εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό προερχόμενο από την Κίνα σε δημόσια υπολογιστικά συστήματα των ΗΠΑ, «που επηρεάζουν τις ζωές όλων των Αμερικανών».



​Χάκερ έχουν ήδη διεισδύσει στα αμερικάνικα δημόσια υπολογιστικά συστήματα για λογαριασμό

της Κίνας«Με την κατάλληλη κυβερνοεπίθεση θα μπορούσαν να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικές υποδομές που παρέχουν καθημερινές υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Μέχρι σήμερα δεχόμαστε αναγνωριστικές επιθέσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία της άμυνάς μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος αξιωματούχος. «Θεωρούμε ότι διάφορες χώρες επενδύουν σε αυτού του τύπου τις δυνατότητες» πρόσθεσε.



Ο Αμερικάνος ναύαρχος θεωρεί ότι μια κυβερνοεπίθεση με καταστροφικά αποτελέσματα είναι σίγουρη



Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, χάκερ που εργάζονται για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης κατάφεραν να διεισδύσουν σε δημόσια συστήματα των ΗΠΑ που αφορούν τομείς όπως η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και τα καύσιμα. Όπως αναφέρει το πόρισμα του μη κυβερνητικού οργανισμού «The Pew Internet and American Life Project», βασιζόμενο σε εκτιμήσεις ειδικών σε θέματα τεχνολογίας, μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση, που θα επέφερε σημαντικές απώλειες στην οικονομία αλλά και σε ανθρώπινες ζωές, θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το 2025.



​«Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει επίθεση, αλλά πότε»Ο ναύαρχος αρνήθηκε να κατονομάσει άλλη υποψήφια χώρα, γενικά όμως θεωρείται ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα για να επιτεθεί πολύ αποτελεσματικά μέσω του κυβερνοχώρου. Συμπλήρωσε δε ότι ομάδες που επιχειρούν να πλήξουν τις ΗΠΑ μέσω του κυβερνοχώρου δραστηριοποιούνται και στο εσωτερικό της χώρας.



«Το θέμα είναι πότε αυτό θα συμβεί, όχι το αν θα συμβεί» κατέληξε ο διευθυντής της NSA.





 
Top