Διάλογος για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δημιουργία της “Δημοκρατικής Παράταξης”... που θα συσπειρώνει με κύριο κορμό το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κόμμα δυνάμεις από τον χώρο του κέντρου και της αριστεράς, ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα και στην Ξάνθη.





Σε συνάντηση που συγκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης κλήθηκε και έδωσε το παρών ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ενώ αν και είχε προσκληθεί και ο κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, πρώην Υφυπουργός Υγείας ώστε να τοποθετεί και αυτός με τη σειρά του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, λόγοι ανωτέρας βίας δεν το επέτρεψαν να παραστεί.





Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ορισμένοι φίλοι του κόμματος και διακριτά στελέχη από το παρελθόν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Βουλευτής του κόμματος στην Ξάνθης κ. Μάντατζη Τσετίν.





“Σταύρωσαν” τον Καραμανλή!

Ο κ. Παπαστεργίου ανέλαβε να ενημερώσει τους παριστάμενους γύρω από τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για τη δημιουργία μιας Δημοκρατικής Παράταξης, όπως σημείωσε, στον κορμό της οποίας θα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και θα πλαισιώνεται από μια σειρά δυνάμεων προερχόμενες από το χώρο του κέντρου και της αριστεράς.





Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξαπέλυσε πυρά και δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως αυτή ευθύνεται για τα Μνημόνια που ακολούθησαν και όχι το ΠΑΣΟΚ.








“Δεν πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι ούτε για τα 35 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ούτε για τα τελευταία πέντε χρόνια, διότι εάν πάρουμε την καλή πλευρά της Μεταπολίτευσης έως το 2004 το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που είχε την πιο μεγάλη συμβολή και εάν πάρουμε την αρνητική πλευρά της αντιπολίτευσης από το 2004 μέχρι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κράτησε τη χώρα όρθια, μόνο του στην αρχή και με άλλους που σταδιακά καταλαβαίνουν ότι ήταν η μοναδική επιλογή αυτό που κάναμε, το κατάλαβε πρώτος ο Σαμαράς του 2012, το καταλαβαίνει σταδιακά ο Τσίπρας με όλα που γίνονται τα οποία είναι πολύ χαρακτηριστικά και πρέπει όχι μόνο να βγάλουμε από μέσα μας και αυτό το ενοχικό σύνδρομο που μπορεί να έχουμε και λέμε βρε μήπως φταίμε; αυτό που ο καθένας μας πιστεύει ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα όρθια δεν πρέπει να τα κρατάμε μέσα μας σαν κρυμμένο μυστικό στα βάθη της ψυχής μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου για να προσθέσει πως “άλλοι πρέπει να αισθάνονται ένοχοι που αργά καταλαβαίνουν ότι η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή, η μόνη ενοχή που έχουμε και πρέπει επιθετικά να βγούμε όσο η χώρα στέκεται στα πόδια της είναι ότι δεν κάναμε και δεν κάνουμε την κριτική που πρέπει στην καταστροφική πενταετία του Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2009”.





Συνεχίζοντας ο ίδιος συμπλήρωσε πως “η ΝΔ και ο Καραμανλής και όλοι όσοι ήταν τότε στην Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του Σαμαρά φταίνε που έβλεπαν το πάρτι και την κακοδιαχείριση και δεν αντιδρούσαν, εμείς φταίμε γιατί δεν αντιδράσαμε, και δεν καταγγείλαμε αυτά και τώρα που είναι η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην έκθεση αξιολόγησης που έκανε πέρσι, με την ψήφο και του λαϊκού κόμματος που συμμετέχει και η ΝΔ είπε αυτό που λέμε και εμείς τώρα, ότι η πενταετία Καραμανλή ήταν καταστροφική για τη χώρα και αυτή μας οδήγησε στην κρίση και στην εφαρμογή του Μνημονίου”.





Αισιοδοξία για τη Δημοκρατική Παράταξη

Ερωτηθείς σχετικά με την έως τώρα συσπείρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ γύρω από τη Δημοκρατική Παράταξη ο κ. Παπαστεργίου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εγχείρημα, ταυτίζοντάς τον με αυτό της Ελιάς, λέγοντας μάλιστα πως μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτι που εκλαμβάνει και ο ίδιος από τις κατά τόπους επισκέψεις του σε διάφορες πόλεις της χώρας.


















 
Top