Όσοι είναι κοντά στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, γνώριζαν καλά τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον ρόλο του στα τεκταινόμενα του κόμματος. Τις συμμαχίες του και την πορεία του στο κόμμα. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ήταν από τους βασικούς συνεργάτες και συντελεστές της πορείας του Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια…
Όταν ο Σαμαράς τον πρότεινε για Γραμματέα της ΝΔ, κανείς δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση, γνωρίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, δεν θα είναι απλά υποψήφιος, αλλά και σίγουρος νικητής αφού δεν θα υπήρχε αντίπαλος.
Οι περιβόητες ΜΚΟ
Ο κ. Παπαμιμίκος διατηρούσε προνομιακή σχέση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου «Μακεδονία» Ηλία Κουσκουβέλη. Οι δύο άντρες, εκτός της σχέσης που ανέπτυξαν στο πανεπιστήμιο και την εκλογή του δεύτερου με τις ψήφους του πρώτου στη θέση του πρυτάνεως, συνδέονται και από την κοινή τους θητεία στο Δ.Σ. της ΜΚΟ «Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»
Από την περίοδο της ενασχόλησής του με τις ΜΚΟ. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήλεγχε 5 ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από κρατικά κονδύλια κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ.:
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
3. BALKAN A.I.D.
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Η ΜΚΟ αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Ευρώ κατά την περίοδο 2005-2007 , περίοδο όπου αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και Υπουργός για ένα μεγάλο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη.
olympia.gr
 
Top