Μια γιγάντια αλβανική σημαία 40 ποδών που τοποθετήθηκε στο Τέτοβο, λόγω της αλβανικής εθνικής επετείου της 28ης Νοεμβρίου, όχι μόνο ανησύχησε, αλλά και τρομοκράτησε τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης , μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων balkanweb.com.






Τα Σκοπιανά ΜΜΕ, έγραψαν ειρωνικά για την αλβανική σημαία που τοποθετήθηκε στο αλβανικό πολιτιστικό κέντρο της πόλης του Τετόβου, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη γιγαντιαία σημαία, και ποια είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται με την ανάρτηση της , αναφέρει και η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων TetovaSot.



Η σκοπιανή εφημερίδα, Utrinski Vesnik, γράφειμε την σειρά της, ότι η γιγάντια αλβανική σημαία τοποθετήθηκε στο Παλάτι του Πολιτισμού του Τετόβου , όπως κάθε χρόνο, αλλά αυτήν τη φορά δεν είναι γνωστό το ποιος τοποθέτησε την σημαία.



Το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Alfa , ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νόμο, η σημαία των εθνοτικών κοινοτήτων, θα πρέπει να τοποθετείται μαζί με την σημαία των Σκοπίων, και έχει μήκος λιγότερο το ένα τρίτο από αυτήν.



Ο σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Vesti 24, ανέφερε ότι ο νόμος για την χρήση των σημαιών των εθνοτικών κοινοτήτων της χώρας, δεν γίνεται σεβαστός από τους αλβανούς.

Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, οι αλβανόφωνοι στα Σκόπια , ετοιμάζονται να αποσχισθούν, και ενέργειες αυτού του τύπου απλά επιβεβαιώνουν αυτήν την ενέργεια.



Ο νόμος ορίζει το τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά οι αλβανοί ήθελαν να προκαλέσουν, για αυτό και ανήρτησαν αυτήν την γιγάντια σημαία, την ημέρα της εθνικής εορτής της Αλβανίας.



Τα γεγονότα στο γειτονικό κρατίδιο έχουν εισέλθει σε νέα φάση, μια φάση που οδηγεί κατευθείαν στην σύγκρουση των δύο κοινοτήτων και στην ανακήρυξη, μονομερώς αλβανικού κράτους, στο δυτικό τμήμα της χώρας στα πρότυπα του Κοσσόβου.









 
Top