Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα εκφράζει ο Μάκης Βορίδης...

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σθεναρά και έντονα, με σταθερή στρατηγική. «Θέλουμε την κανονική χρηματοδότηση της χώρας όσο γρηγορότερα γίνεται. Και θέλουμε να πείσουμε ότι αυτό είναι εφικτό και ορθό να γίνει. Αλλά, προφανώς, πρέπει να γίνει με συνεννόηση».



Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι «το αίτημα διακινείται τεχνηέντως και υποκριτικά, για να εμφανίσει ένα δήθεν αυταρχικό πρωθυπουργό, που δεν συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και προσθέτει: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να είναι στ’ αλήθεια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας κάνει τη δουλειά, αυτήν που του αναθέτει το Σύνταγμα. Ας προτείνει πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά συζητάμε».



Την ίδια ώρα σε ότι αφορά τον τομέα της Υγείας ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «διατηρείται σταθερή η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δισ. ευρώ, οι δαπάνες μας στους ιδιώτες παρόχους στα 890 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται η προσαρμογή των δαπανών του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπου τα νοσοκομεία θα δαπανήσουν για το 2015 1,450 δισ. ευρώ έναντι 1,610 το 2014, δηλαδή μειώνεται ο προϋπολογισμός κατά 160 εκατ. ευρώ».

 
Top