Την μυϊκή κόπωση καθυστερεί η Μαγειρική σόδα βοηθώντας τους αθλούμενος να... έχουν περισσότερη αντοχή και καλύτερες επιδόσεις . Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά;



Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.



Τα αθλήματα που φαίνεται να βοηθά η Μαγειρική σόδα :



1. Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) - τρέξιμο (100m-400m), κολύμβηση (100m-400m)



2. Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης



3. Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint



4. Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)



Σύσταση δοσολογίας :



300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση



Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές



Μακρυλλός Μιχάλης



Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Msc



Sportsnutrition &Human Metabolism



Απίσχνανσις – Λόγω Διατροφής Παλαιό Φάληρο, Ε.Βενιζέλου 235



Τακτικό Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων



Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας



Πρόεδρος της Oμάδας Eιδικών ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων



Πηγή

 
Top