Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Κάθε σπιθαμή Συριακής γης θα ελευθερωθεί!
«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya * الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του!»
Ο Χαφέζ Αλ Άσαντ, ο μεγαλύτερος γιος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα Μαθηματικά.
Μετά τις σπουδές στη Συρία έκανε το μεταπτυχιακό του στη Ρωσία κι αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (Lomonosov Moscow State University).
Η απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματος έγινε από τον Viktor Sadovnichiy, Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, κορυφαίος Ρώσος μαθηματικός, νικητής του Κρατικού Βραβείου της ΕΣΣΔ το 1989.
Μαζί με τον Χαφέζ αποφοίτησαν και πολλοί άλλοι Σύροι φοιτητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Μια παράδοση των σχέσων Φιλίας & Συνεργασίας της Συρίας με την ΕΣΣΔ, που συνεχίζεται ως σήμερα.
Ο γιος του Σύρου ηγέτη έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανομαθηματική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, διάρκειας δύο ετών. Η μεταπτυχιακή του διατριβή είναι στη "Θεωρία των αριθμών" και έγινε υπό τον Igor Andreevich Chubarov, κορυφαίο καθηγητή Μαθηματικών κι Διευθυντή του Τμήματος Μεθόδων Μαθηματικής Ανάλυσης και Επιστήμης Υπολογιστών.
Περήφανη η μάνα, η Πρώτη Κυρία της Συρίας Άσμα Άσαντ, συμμετείχε στην τελετή αποφοίτησης...
Σημειώναμε τον Αύγουστο του 2018, όταν στην Ελλάδα, εκτός της δεξιάς κι η κυβέρνηση της Νατοϊκής αριστεράς έδιναν τη μεγάλη μάχη εναντίον του "στυγνού δικτατορικού καθεστώτος στη Συρία", για τηυν επιτυχία της "αραβικής άνοιξης made in USA":

«Η μάνα που σ' όλη τη διάρκεια της χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία -με καθημερινές μάχες κι εκρήξεις βομβών-, η Άσμα συνόδευε η ίδια με τα πόδια -συχνά και με τον σύζυγό της πρόεδρο Άσαντ-, κάθε μέρα τα παιδιά της στο ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, μαζί με τα παιδιά όλων των Σύρων πολιτών. Άραγε πόσοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στέλνουν τα παιδιά τους σε Δημόσια σχολεία και πόσοι σε ιδιωτικά και μάλιστα με ασφαλίτες και γκουβερνάντες;»
Για το "Γιασεμί" της Δαμασκού"...


Έγραφε Αμερικανός Γερουσιαστής της Βιρτζίνια Richard Black, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ που επισκέφθηκε το 2006 τη Συρία, μόλις έμαθε για τον καρκίνο ( Νίκησα τον καρκίνο!) της Άσμα:

«Θυμάμαι μια περίπτωση όπου οι τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα έριχναν πυραύλους στα σχολεία. Ήταν τη μέρα που κτύπησαν σχολείο κι έφθασαν οι γονείς για τα παιδιά τους στα συντρίμμια.
Κάποτε, επιτέθηκαν στο σχολείο που πήγαιναν τα παιδιά της Asma Assad. Οι άνθρωποι ήταν συγκλονισμένοι και περήφανοι όταν την είδαν την επόμενη ημέρα να πηγαίνει και μάλιστα περπατώντας σ' αυτό το σχολείο τα δικά της παιδιά.
Ήθελαν να μάθουν και ρωτούσαν: "Τι κάνετε με αυτούς τους κινδύνους;".
Τους απάντησε: "Είμαι Σύρια κι όλοι οι Σύροι διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους"... Λόγια Ρεπουμπλικανού, ούτε καν Δημοκρατικού Αμερικανού Γερουσιαστή, που συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ...


Ποιος μπορεί να φανταστεί στην "πολιτισμένη" δύση, στην αποικία των ΗΠΑ με την επωνυμία Ευρωπαϊκή Ένωση, ηγέτη χώρας, μετά την ορκωμοσία του ως Πρόεδρος... μαζί με την οικογένειά του για σουβλάκι στους δρόμους... με μοναδική ασφάλεια την αγάπη του λαού; Χρόνια Πολλά... Λιοντάρι της Δαμασκού!

Ας θυμηθούμε προσφάτως:

Η Άσμα στο μάζεμα "Δαμασκηνής τρανταφυλλιάς"...

Να μην ξεχνάμε σήμερα το ξενόδουλο ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα της αποικίας:


7 Ιούνη 2022: Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία...

Αλλά και το χθες...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top