Καθώς η εμπειρία από τις παρεμβάσεις των Hoaxes πάσης φύσεως είναι νωπή έρχεται το αφεντικό της πλατφόρμας να αδειάσει τους μπράβους της λογοκρισίας οι οποίοι οργίαζαν 3 χρόνια τώρα επιτιθέμενοι σε όσους δεν ασπάστηκαν το αφήγημα της κατασκευασμένης εργαστηριακής planδημίας και των εμβολίων αδόκητης αυτοχειρίας που σκοπό έχουν τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta (Facebook) Mark Zuckerberg ισχυρίστηκε ότι το επιστημονικό «κατεστημένο» ζήτησε από την πλατφόρμα του να «λογοκρίνει» δημοσιεύσεις σχετικά με την COVID-19 που κατέληξαν τελικά να είναι «συζητήσιμες ή αληθινές».


Από τον Gabriel Hays/Fox News

Μιλώντας την Πέμπτη στο podcast του Lex Fridman, ο Zuckerberg αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων και στα «ζητήματα και τις προκλήσεις» της εφαρμογής των πολιτικών της πλατφόρμας του για την εξάλειψη της «παραπληροφόρησης».

Είπε ότι μπορεί να είναι «πραγματικά πολύπλοκο να ερευνηθεί» κάποιο περιεχόμενο που είναι ψευδές, «αλλά που ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβές. Το ερώτημα που γεννιέται είναι του στυλ, “εντάξει, λογοκρίνουμε κάποιον επειδή απλώς έκανε λάθος, εφόσον μάλιστα δεν υπάρχει κανένα είδος βλάβης από αυτό που κάνει;”».

Ως παράδειγμα, ο Zuckerberg είπε: «Απλώς πάρτε μερικά από τα ζητήματα γύρω από την COVID νωρίτερα στην πανδημία, όπου υπήρχαν πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για πλήρη εξέταση μιας σειράς επιστημονικών υποθέσεων και, δυστυχώς, νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του κατεστημένου από αυτό το χώρο μπερδεύτηκε με ένα σωρό γεγονότα».


Ο Zuckerberg σημείωσε ότι το «κατεστημένο» τον ενθάρρυνε να επιβάλει αυτά τα τρανταχτά ζητήματα, λέγοντας ότι «ζήτησαν να λογοκριθούν ένα σωρό πράγματα που, εκ των υστέρων, κατέληξαν να είναι πιο συζητήσιμα ή αληθινά».

Ο ίδιος παραδέχτηκε στον Fridman ότι πιστεύει πως τα αιτήματα που του έγιναν από την επιστημονική κοινότητα έβλαψαν την αξιοπιστία της στο κοινό.

«Πραγματικά υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Fridman χρησιμοποίησε την απάντηση του Zuckerberg αναφέροντας την ανησυχία του ότι οι απόψεις και το βάθος των πληροφοριών που μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο και επί του παρόντος μέσω των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να «χαθούν» εξαιτίας της λογοκρισίας περιεχομένου που προωθείται από κυβερνήσεις και ιδρύματα.

«Είναι μια τρομακτική σκέψη», δήλωσε ο οικοδεσπότης του podcast.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας της COVID-19 το 2021, ο Zuckerberg είχε πει στο CBS και την Gayle King ότι η πλατφόρμα του είχε αφαιρέσει 18 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό. Εκείνη την εποχή, ο Zuckerberg είχε ισχυριστεί: «Αν δούμε κάποια επιβλαβή παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα, τότε την καταργούμε. Είναι αντίθετη με την πολιτική μας».

Ωστόσο, είχε παραδεχτεί επίσης ότι το σύστημά του για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης δεν ήταν τέλειο. «Αλλά καταλαβαίνουμε τα πάντα; Φυσικά, υπάρχουν λάθη που κάνουμε ή τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε. Αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που διαθέτουμε όσον αφορά το τι έχουμε δει και που τα συστήματά μας είναι σε θέση να ανιχνεύσουν».

Πέρυσι, αρκετοί γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ συγκέντρωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Zuckerberg ήταν σε συνεννόηση με τον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Dr. Fauci, προκειμένου να «δυσφημούν και να καταστέλλουν» τη θεωρία ότι ο ιός COVID-19 μπορεί να προήλθε από ένα εργαστήριο της Γουχάν. Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία πιθανότατα διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ

 
Top