Της Ιωάννας Υψηλάντη
Πιο πολύ μια στημένη παράσταση ναυαγίου με χολυγουντιανούς ηθοποιούς βλέπουμε, παρά ένα... πραγματικό ναυάγιο!
- Απουσιάζει οποιαδήποτε καταγραφή, από κάμερες ή φωτογραφίες, της στιγμής, τόσο της κλίσης του πλοίου, όσο και της σταδιακής του βύθισης.
- Κρατούνται, ως επτασφράγιστα μυστικά, οι εντολές-αν υπήρξαν- που δόθηκαν στο Λιμενικό, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, στο πειρατικό σκάφος.
- Απαγορεύτηκε, από τον εισαγγελέα Ντογιάκο, οποιαδήποτε δημοσιοποίηση της "δικογραφίας"(;;;;)
- Επιχειρείται η αθώωση των συλληφθέντων "διακινητών", που πλέον εμφανίζονται ως  "πλήρωμα-βοηθός", χωρίς ποινικές ευθύνες.
- Ο πλοίαρχος, από "φυγάς με ταχύπλοο", εμφανίζεται "νεκρός", επειδή "ήταν κλειδωμένος στην γέφυρα του πλοίου, για να μην δεχτεί επίθεση, από τους μετανάστες και ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να ξεκλειδώσει την πόρτα"!!!!! Δηλαδή άνθρωπος με πείρα δεν κατάλαβε από τις συνεχείς μετατοπίσεις φορτίου, όπως ισχυρίζεται το επίσημο αφήγημα, ότι έρχεται το φούντο και δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να ξεκλειδώσει μία πόρτα!!!🤣🤣
- Οι διασωθέντες έχουν κλειστεί σε ειδική δομή και δεν είδα οποιονδήποτε δημοσιογράφο να συνομιλήσει με την βοήθεια μεταφραστή, μαζί τους.
- Ενώ, την πρώτη ημέρα του "ναυαγίου", το Λιμενικό ισχυριζόταν ότι δεν επιχείρησε την ρυμούλκηση του πλωτού νεκροταφείου, στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι πέταξε ένα σκοινί, που το έκοψαν οι μετανάστες. (Αυτοί φταίνε για τον πνιγμό τους!)
- Εμφανίστηκε και το εξής "αξίωμα". "Υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση και κακώς αποδίδονται ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη". Και βέβαια! Ετσι είναι!
Αλλά μάλλον, για μία εντελώς σκιώδη κυβέρνηση μιλάμε, μια που ούτε σε ΕΝΑ πλάνο δεν εμφανίστηκε κάποιος αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός, που, ωστόσο, διαθέτει την πλήρη νομική ισχύ ενός κανονικού υπουργού.! Γιατί ΟΛΑ τα κόμματα με την συναίνεση σας διορίζετε υπηρεσιακή κυβέρνηση;; Για τους συνταγματικούς τύπους;;
Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, τι εντολές έδωσε;;
Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών (μεταναστευτικής πολιτικής, Προστασίας του πολίτη) για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης της τραγωδίας;;
Ζήτησε την γνώμη των αρμοδίων υπουργών, ή και του ίδιου του πρωθυπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης-λόγω πείρας-για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί;;
Γιατί κρύβονται όλοι και παρουσιάζουν, ως "ένοχο" μόνο το Λιμενικό, που αναγκαστικά, ακολουθεί ΜΟΝΟ άνωθεν εντολές;;
Μια τακτική τύπου "σταθμάρχη"!
Και, τέλος, μια εντελώς αόρατη κυβέρνηση μπορεί να κηρύξει 3ημερο πένθος, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει ζωές;;
Πολλή η σαπίλα που βασιλεύει στο Βασίλειο της εξαπάτησης!
 
Top