Μια ζωή στην κόκκινη γραμμή! Έφυγε από τη ζωή ο ακτοπλόος Κώστας Αγαπητός σε ηλικία 65 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να κάνει εγχείρηση καρδιάς και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μετεγχειρητική επιπλοκή.
Ο Κώστας Αγαπητός επικοινωνούσε συχνά με το edolio5 και έκανε τις δικές του «παρατηρήσεις» για διάφορα ρεπορτάζ.

Η οικογένεια Αγαπητού και πιο συγκεκριμένα τα αδέλφια Γιάννης και Βασίλης άρχισε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1964 , όταν ίδρυσαν την AGAPITOS LINES.

Έως το 1992 η AGAPITOS LINES έγινε, μέσα σε αυτά τα χρόνια, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενισχύθηκε και εστίασε κυρίως στις Κυκλάδες εκτελώντας δρομολόγια από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο Πάρο Νάξο Ίο, Σαντορίνη.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins επί εποχής Παντελή Σφηνιά - που μετεξελίχθηκε αργότερα, στη σημερινή Hellenic. Ο Κώστας Αγαπητός ήταν ο μοναδικός μέτοχος της AEFA.

Την δημοσιότητα είχε απασχολήσει όταν είχε δεχτεί πυροβολισμούς ευρισκόμενος μέσα στο αυτοκίνητό του το 1998 την Κυριακή του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας. Αιτία, όπως ειπώθηκε, ήταν η απόκτηση μέσω πλειστηριασμού πλοίου που ανήκε σε άλλον ακτοπλόο, επίσης παραδοσιακής οικογένειας.

Ο Κώστας Αγαπητός για αυτή την απόπειρα δολοφονίας είχε κατηγορήσει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Βεντούρη,
ότι το βράδυ της 12ης Ιουλίου επιχείρησε να τον εκτελέσει, πυροβολώντας εναντίον του έξι φορές. Ολα συνέβησαν στη συμβολή της οδού Αιγάλεω και Ακτής Κονδύλη, στο κέντρο του Πειραιά, όταν άτομο που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού από τη θέση του συνοδηγού, άνοιξε πυρ εναντίον του εφοπλιστή.

Έχοντας διαφύγει τελικά τον κίνδυνο, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Αγαπητός Express Ferries" από το δωμάτιο 303 της 3ης Χειρουργικής Κλινικής του Τζάνειου νοσοκομείου έδωσε πολύωρη κατάθεση στους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Στην εκτενή αναφορά του ο Κώστας Αγαπητός τόνισε ότι η αιτία της δολοφονικής επίθεσης ήταν η εξαγορά του πλοίου "Παναγία Τήνου 2", ιδιοκτησίας Ευάγγελου Βεντούρη, το οποίο λόγω χρεών η Εθνική Τράπεζα, ως πιστώτρια, έβγαλε σε πλειστηριασμό.


"Με χτύπησε γιατί είχα υποβάλει προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για το "Παναγία
Τήνου 2"", είπε ο Κώστας Αγαπητός στους άντρες της Ασφάλειας. "Πριν από λίγες
ημέρες, μάλιστα, με κάλεσαν από την Εθνική Τράπεζα και μου είπαν να πάω να
βάλουμε τις τελικές υπογραφές, γιατί η προσφορά που κατέθεσα, ύψους επτά
εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η καλύτερη".


Μάρτυρας του Κ. Αγαπητού εμφανίζεται ο Αντώνης Αγαπητός, ξάδερφος του θύματος της επίθεσης.

Ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε μπει για 95 ημέρες στη φυλακή, προτού οι δύο άνδρες βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο γραφείο της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, Μαρίας Τσιριμώκου.

Ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε ζητήσει να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Κώστα
Αγαπητό. Ο Κώστας Αγαπητός επέμεινε στην αρχική του κατάθεση, λέγοντας ότι ο Βαγγέλης
Βεντούρης ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που πυροβόλησε εναντίον του.


Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βεντούρης ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στο σπίτι του με φίλους, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα παραγγείλει πίτσες από κοντινό κατάστημα.

Ο ίδιος είχε φροντίσει να ισχυροποιήσει το άλλοθί του, καθώς ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίστηκαν μεν οι τρεις φίλοι του, αλλά και ο εργαζόμενος στην πιτσαρία, στην οποία, όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Βεντούρης, είχε δόσει παραγγελία εκείνο το βράδυ.
Ο εργαζόμενος κατέθεσε την απόδειξη λογαριασμού, με την οποία φαίνεται ότι η παραγγελία δόθηκε 45 περίπου λεπτά πριν την επίθεση σε βάρος του Κώστα Αγαπητού.

Σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Αγαπητό, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αγαπητός είχε υποστηρίξει πως ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε απειλήσει και τον ξάδελφό του. Ωστόσο, ο Αντώνης Αγαπητός, είχε εμφανιστεί στα δικαστήρια Πειραιά και κατέθεσε ότι ουδέποτε δέχτηκε απειλές από τον Βαγγέλη Βεντούρη...

Βγαίνοντας από το γραφείο της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ο Κώστας Αγαπητός δεν
θέλησε να κάνει δηλώσεις. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι "εμμένει στην αρχική
του κατάθεση".

Ο Βαγγέλης Βεντούρης δήλωσε ότι "λυπάται για όλα αυτά που
συμβαίνουν", και συμπλήρωσε: "Είναι δυνατόν να τον πυροβόλησα στο κέντρο του
Πειραιά που με γνωρίζουν όλοι, χωρίς να έχω σκεπάσει το πρόσωπό μου;".
Τελικά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης με βούλευμα τουΣυμβουλίου Εφετών Πειραιά (αριθμός βουλεύματος 107/2000), με την κατηγορία της
απόπειρας δολοφονίας του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού παραπέμφθηκε σε δίκη για απόπειρα
ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η εξέλιξη της δίκης δεν είναι σε γνώση του edolio5.

 
Top