Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν τη Ρωσία να ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση»
Άλβαρο Λόπες Μιέρα, Υπουργός Άμυνας της σοσιαλιστικής Κούβας

«Η επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Σ' αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά του ναζισμού, ο οποίος τώρα προσπαθεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν χρησιμοποιήσει βία περισσότερες από μία φορές, εισβάλλοντας σε κυρίαρχες χώρες για να επιφέρουν πολιτικές αλλαγές και παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών που δεν υπέκυψαν στα κυριαρχικά τους συμφέροντα, προσπαθώντας να υπερασπιστούν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία τους.
Η Κούβα αντιτίθεται σ' αυτήν την υποκρισία. Η ιστορία θα κρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τις συνέπειες του επιθετικού στρατιωτικού τους δόγματος πέρα κι έξω ​​από τα σύνορα του ΝΑΤΟ
»

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κούβας, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, εγκαινίασε μαζί με τον "ιμπεριαλιστή" Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, το μνημείο του Καπετάνιου (en Jefe) Φιδέλ στην ομώνυμη πλατεία της Μόσχας... Πούτιν - Κανέλ... εγκαινίασαν το μνημείο του Φιντέλ Κάστρο στη Μόσχα!
«[...] Η Πολιτική του Θεωρία παρέμεινε σαν σημείο ονομαστικής αναφοράς για να ταξινομούνται οι ιδέες σε καλές και κακές. Οι αντιδραστικοί την χρησιμοποίησαν για να ταξινομήσουν τόσο τον Μαρξ, όσο και τον Λένιν, από τους θεωρητικούς, χωρίς να παίρνουν καθόλου υπόψη ότι οι ουτοπίες του ενέπνευσαν τόσο την Ρωσία, όσο και την Κίνα, τις δύο χώρες που κλήθηκαν να μπουν επικεφαλής στον νέο κόσμο που θα επιτρέψει την επιβίωση του ανθρώπου, αν ο ιμπεριαλισμός δεν εξαπολύσει νωρίτερα έναν εγκληματικό και καταστροφικό πόλεμο...»
Φιδέλ Κάστρο, 21 Ιούνη 2014 ("Granma", Es hora de conocer un poco más la realidad)
Ιούλης 2022: Φιντέλ Κάστρο: Ρωσία και Κίνα... κλήθηκαν να μπουν επικεφαλής στον νέο κόσμο που θα επιτρέψει την επιβίωση του ανθρώπου...

25 Νοέμβρη 2022: «Πού οφείλεται η μοναξιά του ΚΚΕ;»

Αλήθεια... τι πίστευε ο ηγέτης της Κουβανέζικης Επανάστασης για τη Ρωσία του Πούτιν, αλλά και την Κίνα;

«Τιμώντας την 70η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο θέλω να εκφράσω το βαθύ μας θαυμασμό στον ηρωικό σοβιετικό λαό που προσέφερε μια κολοσσιαία υπηρεσία στην ανθρωπότητα.
Σήμερα είναι δυνατή η στέρεα συμμαχία ανάμεσα στους λαούς της Ρώσικης Ομοσπονδίας και του Κράτους με τη πιο γρήγορη οικονομική ανάπτυξη του κόσμου: Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Και οι δύο χώρες με τη στενή συνεργασία τους, την ανεπτυγμένη επιστήμη τους, τους ισχυρούς στρατούς τους και τους θαρραλέους στρατιώτες αποτελούν μια ισχυρή ασπίδα για την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια, για να μπορέσει να διατηρηθεί η ζωή του είδους μας.
Η φυσική και πνευματική υγεία και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν κανόνες που πρέπει να υπερισχύσουν, αλλιώς το πεπρωμένο του ανθρώπινου είδους όπως το γνωρίσαμε θα χαθεί για πάντα.
Τα 27 εκατομμύρια των σοβιετικών που πέθαναν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, το έκαναν επίσης για την ανθρωπότητα και για το δικαίωμα να σκεφτόμαστε.
Για το δικαίωμα να είμαστε σοσιαλιστές, να είμαστε μαρξιστές – λενινιστές, να είμαστε κομουνιστές. Για να βγούμε από την προϊστορία.
Φιντέλ Κάστρο Ρουζ»
Από άρθρο του Φιντέλ Κάστρο: Είναι δικαίωμά μας να είμαστε Μαρξιστές-Λενινιστές, σε: "cubaniagriega"

Αναπάντητα τα ερωτήματα... Τι συμβαίνει στο ΚΚΕ; Η επιλογή της μοναξιάς κι ο έρωτας στον αγώνα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, από που πηγάζει και που στοχεύει;

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top