Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Με αστραπιαίους ρυθμούς, χωρίς καθυστερήσεις ο Μητσοτάκης (δεξιά), αφαίρεσε και το τελευταίο οχυρό του...

Τσίπρα (αριστερά) και στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορά "κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+".

Ως τώρα η κυβερνητική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), παρά τις προσπάθειες να προχωρήσει τις επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις για την "κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+" (αλλαγή φύλου από 15 ετών, ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών, τρανσεξουαλισμός, αυτοπροσδιορισμός φύλου με απλή προφορική δήλωση κ.α.π.), δεν στάθηκε εφικτό να περάσει στην εθνική νομοθεσία τη διδασκαλία-διαπαιδαγώγηση με τη θεσμοθέτηση του μαθήματος στην Εκπαίδευση (από την Γ' Δημοτικού), όταν υπήρξε μια σκληρή αντίδραση στο νομοσχέδιο Φίλη (τότε υπουργός Παιδείας), από τη δεξιά, τους Συλλόγους Γονέων, Εκπαιδευτικούς κι εκκλησία. Όμως, ήρθε η ώρα της Κεραμέως ("Τολμήσαμε τη συνολική αλλαγή του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Σπάσαμε τα στερεότυπα! Η Παιδεία Αλλάζει. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ") κι όλα θεσμοθετήθηκαν χωρίς ν' ακουστεί το παραμικρό.

Στην πρωτοπορία αυτών των λαϊκών αγώνων ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, στις 17 Μαρτίου του 2021, προχώρησε στη σύσταση Έπιτροπής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+: «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+... αναλυτικά η απόφαση Μητσοτάκη ΕΔΩ

Prime Minister GR@PrimeministerGR
«Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως Πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας.»

Kyriakos Mitsotakis@kmitsotakis
«Η Διεθνής Ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας και αμφιφοβίας μας υπενθυμίζει πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει, ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων, εκφοβισμού, βίας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για μία κοινωνία ισότητας και ασφάλειας.» (17 Μάη 2023)

Παρότι η εναρμόνιση της λεγόμενης "εθνικής νομοθεσίας" με την "ευρωπαϊκή" και σ' αυτό το ζήτημα είναι "ευρωπαϊκή υποχρέωση", κανένα πολιτικό κόμμα δεν το ομολογεί και το εμφανίζουν ως "προοδευτικό, δημοκρατικό εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση" εναντίον του ρατσισμού, του φασισμού κι άλλα φαιδρά...

Η "ευρωπαϊκή υποχρέωση" περιλαμβάνει σταδιακά και την υποχρέωση να διδάσκουν στα σχολεία μας αυτό το μάθημα (Δημοτικό από Γ' Τάξη, Γυμνάσιο, Λύκειο), εκπαιδευτικοί της "κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+", αλλά ως τότε έχουμε μια περίτρανη νίκη Μητσοτάκη.

Σήμερα ο Μητσοτάκης αφαιρεί και το τελευταίο "αριστερό πλεονέκτημα" στον Τσίπρα κι από τη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε "δασκάλους, καθηγητές επιμορφωμένους στον τρανσεξουαλισμό": Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΙΝ.ΕΠ με τίτλο “Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση”.

Κανένας δεν ασχολήθηκε... Τυχαίο;

«Διαβίβαση Εγκυκλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α)
Σας διαβιβάζουμε την αριθμ. 348/18-01-2023 εγκύκλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) με θέμα τη Διοργάνωση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων με τίτλο: "Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑTΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση", σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του ΕΚΔΔΑ, στο πλαίσιο ανάδειξης και στήριξης των δημόσιων πολιτικών που άπτονται θεμάτων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, διοργανώνει τα ανωτέρω επιμορφωτικά προγράμματα, που απευθύνονται, μεταξύ άλλων και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης... Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις διαδικτυακά. Σε περίπτωση που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΚΔΔΑ, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α...»
Επιμορφωτικά προγράμματα ΛΟΑΤΚΙ από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ

Κίνδυνος κλιματικής αλλαγής, πράσινη ανάπτυξη, πειραματικά €μVόλια πολυεθνικών, περισσότερη Ευρώπη (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας... αν έχει απομείνει κάτι), αντιμετώπιση Ρωσικού ιμπεριαλισμού και "Ανθρώπινα Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+"... στην κοινή ατζέντα όλων των κομμάτων... Το μόνο σοβαρό πεδίο ψηφοθηρίας που απομένει ενόψει των εκλογών της Κυριακής (25 Ιούνη), είναι το ύψος αυξήσεων στα επιδόματα φτώχειας κι η καλύτερη διαχείριση των αποφάσεων του Διευθυντηρίου για την αποικία...


✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top