Ο ένας από τους δύο νεκρούς στο συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό ,ο Βασίλης Ρουμπέτης εκτός από την συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία το 2007 ,είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα δολοφονίας ενός άντρα στην Ροβιάτα Ηλείας το 2010.
Ο άντρας ήταν ένα από τα ισχυρά ονόματα του υποκόσμου .
Ήταν 9 Ιουνίου όταν ο Διονύσης Ντούρος ενώ βρισκόταν μπροστά από το καφενείο του πατέρα του δέχεται πυροβολισμούς από άντρα που φορούσε κράνος και επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες.

Ο 45χρονος θα τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα από τις σφαίρες που δέχτηκε από απόσταση δέκα μέτρων ενώ ο δράστης εξαφανίζεται .

Οι μαρτυρίες θα οδηγήσουν στον Βασίλη Ρουμπέτη καθώς πριν την δολοφονία κάτοικος είδε ένα αυτοκίνητο να παρακολουθεί τον Ντούρο .Οι πινακίδες του οχήματος θα «δείξουν « ως ιδιοκτήτη τον Ρουμπέτη με τις αρχές όμως να μην μπορούν να τον εντοπίσουν .

Λίγες ημέρες μετά στην αστυνομία του Πύργου θα εμφανιστεί ο πατέρας του ο οποίος θα πει ότι άκουσε τις φήμες για το αυτοκίνητο του γιου του και θα υποστηρίξει ότι εκείνος είχε το όχημα καθώς ήθελε να επισκεφθεί κάποιους δικούς του ανθρώπους στην Αμαλιάδα .Οι αρχές στη δικογραφία για την απόπειρα δολοφονίας του Ντούρου θα αποδώσουν κατηγορία και για τον πατέρα .

Ο Διονύσης Ντούρος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές .Για την ακρίβεια είχε ένα βαρύ ποινικό παρελθόν με ληστείες και πυροβολισμούς από το 1997.

Το 1998 πυροβολεί εναντίον Αστυνομικών την περιοχή της Άμφισσας
και ένα χρόνο αργότερα φέρεται να συμμετέχει στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

Ακολουθεί καταδίωξη και ο Ντούρος κρύβεται σε σπηλιά όπου και θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί μέρες μετά.

Το 2006 οι αστυνομικοί θα τον συλλάβουν για διακίνηση κοκαΐνης ενώ τρία χρόνια αργότερα θα τραυματιστεί από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι τον είχε για παράνομο ψάρεμα. Ο Διονύσης Ντούρος πιστεύεται ότι είχε επαφές με μπράβους που δρούσαν σε Δυτικά Προάστια και του Πειραιά.

Ο Διονύσης Ντούρος είχε το στόμα του ερμητικά κλειστό σε κάθε απολογία .Γλίτωσε το θάνατο τουλάχιστον τρεις φορές με τους φίλους και τους εχθρούς να τον αποκαλούν «εφτάψυχο».

Στην απόπειρα δολοφονίας από τον Ρουμπέτη θα ζήσει αλλά θα μείνει ανάπηρος και ουσιαστικά θα αποτραβηχτεί από την «ενεργό δράση».

Σήμερα ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να τον σκοτώσει είναι νεκρός .Το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του δεν στέφθηκε με επιτυχία ,σε αντίθεση με το συμβόλαιο θανάτου για τον Ρουμπέτη .

"Τελικά, στην φυλακή παραμένουν μόνο τα κορόιδα". Είχε σχολίασει με σκωπτικό τρόπο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αναφορικά με την αποφυλάκιση του Ρουμπέτη για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα κακοποιού, μεταξύ των οποίων η κατηγορία που του αποδόθηκε για σύναψη ενός συμβολαίου θανάτου με στόχο πρώην πια αξιωματικό της αστυνομίας.

Σε έρευνα που είχε γίνε στο κελί του στις αρχές του 2015, είχαν βρεθεί τα στοιχεία ταυτότητας αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας σε χειρόγραφο σημείωμα που κατασχέθηκε.
 
Top