Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Μουσταφά Κατραντζή, μετά τη δήλωση περί «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» αλλά και τις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μουσταφά Κατραντζή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Κατραντζή βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, στη διακαναλική συνέντευξή του, ότι στο ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ που του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρχε σαφής αναφορά για υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Για «απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» είχε σχολιάσει προ ημερών η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη σε δημοσίευμα για τα όσα είχε πει ο Μουσταφά Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα για τη μουσουλμανική μειονότητα. Μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο υποψήφιος της ΝΔ είχε δηλώσει:
«Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό το μέρος είναι σίγουρο. Νομίζω ότι η πρόσφατη μετανάστευση για οικονομικούς λόγους έχει γίνει μια πληγή που αιμορραγεί. Φυσικά και τα προβλήματά μας στην εκπαίδευση είναι μια πληγή που αιμορραγεί. Πρώτα απ ‘όλα, η μειονοτική κοινότητα πρέπει να κρατήσει αυτά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αυτά πρέπει να διατηρούνται στην ημερήσια διάταξη χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους. Όχι μόνο τοπικά. Αυτά να τα πουν στην Αθήνα. Η κατάσταση που ζούμε στην περιοχή πρέπει να μεταφερθεί πολύ ξεκάθαρα και στην κυβέρνηση. Φυσικά, ελπίζω ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν. Αν δεν έχουμε ελπίδες, δεν θα το κάναμε αυτό. Πρέπει να εξηγήσουμε πολύ καλά τα προβλήματά μας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Θα πρέπει να το εξηγήσουμε μαζί με τις προτάσεις λύσης. Δεν πρέπει να αρκεστούμε στην απλή περιγραφή του προβλήματος. Αν εκλεγώ βουλευτής πιστεύω ότι θα το κάνω πολύ εύκολα».

Τσίπρας: Υποκριτική εκ των υστέρων η απόσυρση Κατραντζή - Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ένα μήνα για τον «στρατευμένο στην Άγκυρα» υποψήφιό του
«Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:
«Ενώ γνώριζε εδώ και έναν μήνα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ ο δικός του υποψήφιος αναφερόταν ως «στρατευμένος» στην Άγκυρα, όχι μόνο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές, αλλά είχε και το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμένα προσωπικά για τους δικούς μας υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές.
Ενώ γνώριζε από τις 19 Μαΐου ότι υποψήφιός του μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» στα τουρκικά Μέσα, όχι μόνο δεν απαντούσε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ζητούσε και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους των αντιπάλων του.
Για μερικές χιλιάδες ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την ΕΥΠ ως προσωπικό και κομματικό εργαλείο, ευτελίζοντας ότι είχε απομείνει από το κύρος της.
Ας αναρωτηθεί λοιπόν σήμερα κάθε δημοκρατικός πολίτης, ποιον αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η απύθμενη ανευθυνότητα.
Και τι θα ξημερώσει στη χώρα, αν αυτή η αλαζονεία και η υποκρισία επιβραβευθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής.
Κάποιοι στη Τουρκία σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους.».
 
Top